OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Senaat Buitenlandse Betrekkingen Subcommissie Zuid-Azië houdt hoorzitting op Sri Lanka

Februari 25th, 2009

De kamer van de Senaatscommissie voor buitenlandse betrekkingen was dinsdagmiddag alleen beschikbaar voor een hoorzitting, bijeengeroepen door de subcommissie Zuid-Azië over 'De huidige situatie in Sri Lanka'. Senator Bob Casey (Dem-PA) zat de hoorzitting voor.

De geachte Jeffrey J. Lunstead, voormalig ambassadeur van de VS in Sri Lanka, dr. Anna Neistat, senior onderzoeker, Human Rights Watch en dhr. Bob Dietz, coördinator van het Aziatische programma, commissie ter bescherming van journalisten presenteerden een getuigenis. Op de voorgrond stonden de humanitaire crisis in het noorden (Vanni), problemen in verband met regeringskampen die zijn vastgesteld voor intern gestrande burgers die vluchten voor de gevechten en de steeds brutaler aanvallen tegen journalisten. Ook werd de nadruk gelegd op de noodzaak van een duurzame politieke oplossing om de legitieme grieven van de Tamil-gemeenschap in Sri Lanka aan te pakken.

Getuigenis:

De eervolle Jeffrey J. Lunstead
Voormalige Amerikaanse ambassadeur in Sri Lanka

Dr. Anna Neistat
Senior onderzoeker
Human Rights Watch

Mr. Bob Dietz
Azië-programmacoördinator
Comite ter Bescherming van Journalisten

Terug naar boven