OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Oblates Sluit je aan bij de religieuze coalitie en pleit voor onderzoek door US DOJ naar foltering

Juni 10, 2009

De Missionary Oblates of Mary Immaculate's Justice, Peace, and Integrity of Creation-kantoor is toegetreden tot het Torture Abolition Survivors ondersteunen coalitie en meer dan 180 andere organisaties die beroep doen op procureur-generaal Eric Holder om leden van de regering-Bush te vervolgen en te vervolgen wegens schendingen van de Amerikaanse en internationale wetgeving met betrekking tot marteling.

"De recente goedkeuring door de Oblates is de laatste blijk van steun van katholieken die zien dat de sociale leer van de Kerk niet wordt onderschreven door mensen aan de macht", zei Sr. Alice Zachmann, SSND, programmadirecteur van TASSC.

De aankondiging komt dagen nadat de National Religious Campaign Against Torture een conferentie over foltering, de wet en modern katholiek sociaal onderwijs sponsorde aan de Columbus School of Law van de Catholic University of America.

Tijdens die conferentie zei professor George Lopez van het Instituut voor Vredesstudies van de Universiteit van Notre Dame Kroc dat de manier van oorlog voeren van het Amerikaanse leger sinds het conflict in de Perzische Golf ook het voeren van oorlog tegen de burgerbevolking omvat.

"In het nieuwe oorlogsparadigma voeren legers oorlog tegen burgers door de openbare werken en infrastructuur van gemeenschappen te vernietigen en dit heeft nog steeds gevolgen voor de bevolking van het land, jaren nadat de oorlog voorbij is", zei Lopez. “Het nieuwe martelparadigma is niet alleen gericht op terroristen, maar ook op sympathisanten in de gemeenschap. Het doel is om sympathisanten terug te sturen naar hun dorpen om als voorbeeld te dienen van wat er zal gebeuren als ze zich verzetten tegen de militaire macht van de machthebbers in de regio. "

Harold Nelson, TASSC-coördinator voor belangenbehartiging, zei dat hij vindt dat verantwoordingsplicht noodzakelijk is voor de regering-Obama, een presidentschap dat al wordt geteisterd door de economische ellende van het land, om te bewijzen dat ze de mensenrechten serieus nemen en niet alleen de "verander-naam" verzilveren.

"Alles minder dan onderzoek en, indien gerechtvaardigd, vervolging van belangrijke figuren in de regering-Bush wegens hun betrokkenheid bij foltering, zal neerkomen op een verzuim van president Obama om de wet af te dwingen en dus een verraad aan zijn ambtseed."

De goedkeuring door de Oblates komt slechts drie maanden voordat TASSC zijn 12th jaarlijkse folteringsbewustmakingsmaand herdenkt, gemarkeerd door de overlevendenweek op 26 in juni.

Het evenement zal een 24-uur wake in Lafayette Park bevatten als overlevenden van martelingen vanuit de hele wereld samenkomen in de hoofdstad om solidair met elkaar te staan ​​en een einde te maken aan deze degradatie van de mensheid.

Voor meer informatie over het bezoek aan de overlevende week TASSC

Terug naar boven