OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Burgermaatschappijen dringen er bij president Obama op aan op aandringen op meer financiële regelgeving

September 21st, 2009

De Missionary Oblates sloten zich aan bij meer dan 50 organisaties die zo'n acht miljoen Amerikanen vertegenwoordigen door een brief te sturen aan president Obama waarin hij hem aanspoorde te pleiten voor sterke regelgeving die nodig is om toekomstige financiële crises te voorkomen.

De hoofden van de twintig leidende economieën komen van 20 tot 24 september bijeen in Pittsburgh, Pennsylvania om de wereldwijde financiële crisis en de hervorming van de regelgeving te bespreken. Het “zal de volgende cruciale test zijn of de Verenigde Staten de regeringen van de andere grote economieën kunnen inspireren om samen te werken om het essentiële werk te beginnen van het creëren van een wereldeconomie die een toekomst biedt van wijdverspreide economische welvaart en veiligheid in binnen- en buitenland. , ”Volgens de arbeiders-, consumenten- en geloofsgroepen die de brief ondertekenden. De groepen werken aan hervorming en herstel van toezicht, verantwoording en transparantie van het financiële systeem van het land.

De brief roept president Obama en de G-20 op om "een wereldwijde regelgevingsvloer voor hedgefondsen, private-equityfondsen, derivaten en activiteiten buiten de balans" te creëren.

De groepen drongen er ook bij de president op aan "een poging te leiden om ervoor te zorgen dat internationale agentschappen beleid voeren dat het wereldwijde economische herstel ondersteunt". In de brief wordt opgemerkt dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldhandelsorganisatie (WTO) de-reguleringsvereisten opleggen die het vermogen van landen om te regeren in "too big to fail" financiële dienstverleners te belemmeren en een destabiliserende kapitaalvlucht voorkomen.

Lees de volledige tekst van de brief - en de lijst met ondertekenende organisaties.

Terug naar boven