OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Aandeelhouders Druk op PPG Industries over toxische emissies

Oktober 23rd, 2009

20060501_gps_gv6_051.jpgDe Missionary Oblates sloten zich aan bij andere op geloof gebaseerde en sociaal verantwoordelijke aandeelhouders om PPG Industries, een fabrikant van chemicaliën, onder druk te zetten tegen vervuiling als gevolg van zijn activiteiten in de fabriek in Lake Charles in Louisiana. Een brief aan de CEO vraagt ​​om opheldering over het beleid van het bedrijf met betrekking tot maatschappelijke betrokkenheid en verantwoording.

Inwoners van de nabijgelegen gemeenschap Mossville, Louisiana, hebben hoge percentages kanker en luchtwegaandoeningen. In hun brief noemden bezorgde aandeelhouders onderzoek dat een mogelijk verband aantoont tussen de chemische emissies van het bedrijf uit de faciliteit in Lake Charles, LA en gedocumenteerde medische aandoeningen waarmee inwoners van Mossville te maken hebben.

Oblate JPIC-medewerkers deden mee aan een ICCR-onderzoeksmissie naar Mossville in juni 2009, waar ze leden van de gemeenschap ontmoetten die getroffen waren door de toxische emissies van omliggende chemische fabrieken.

Lees de volledige tekst van de brief (PDF downloaden)

Terug naar boven