OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Dag van de mensenrechten Markeert 100de dag van onrechtvaardige veroordeling van de Tamil-journalist

December 10th, 2009

afbeeldingenVandaag markeert de Internationale Dag van de Mensenrechten de honderdste dag van de draconische straf voor de Tamil-journalist JS Tissainayagam. Tissainayagam kreeg een hardvochtig vonnis van twintig jaar dwangarbeid voor wat algemeen werd gezien als verzonnen beschuldigingen en een gedwongen bekentenis. Mevr. Navanethem Pillay, Hoge VN-commissaris voor mensenrechten, zei in een verklaring tijdens de 12th-zitting van de Mensenrechtenraad,

"We zouden allemaal ontzet moeten zijn door het recente vonnis van twintig jaar gevangenisstraf opgelegd aan de Sri Lankaanse journalist JS Tissainayagam, die kritisch was geweest over de behandeling door het leger van Tamil-burgers. Zijn veroordeling roept ernstige zorgen op over het respect voor het recht op vrijheid van meningsuiting. "

Lees hier meer over de benarde situatie van Tissainayagam

Terug naar boven