OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Overwinning na lang gevecht om Bengaalse inheemse dorpen en bossen te redden

Januari 20th, 2010

Alia protest (4) Nov 15 08Het inheemse Khasi-volk van Bangladesh heeft een belangrijke overwinning behaald na een lange strijd om het bos te beschermen waarvan ze afhankelijk zijn voor hun overleving. De inheemse gemeenschap organiseerde tegen ongebreidelde houtkap van een plaatselijke theeplanteneigenaar die toestemming had gekregen om het bos naar verluidt te loggen via zijn politieke connecties. Duizenden bomen en veel Khasi-dorpen worden hierdoor gered.

De Oblaten ondersteunden de inspanningen om het bos te beschermen, met Fr. Joseph Gomes, OMI werkt nauw samen met de Khasi-bevolking. APRA (Adibasi Poribesh Roskhya Andolon of Save Indigenous Environment Movement) van BAPA (Bangladesh Poribesh Andolon of Bangladesh Environment Movement). Fr. Gomes werd vergezeld door Sharif Jamil, Nationaal Coördinator, APRA, Gezamenlijk Secretaris, BAPA in het succesvol argumenteren namens het Khasi-volk voor een regeringspanel belast met het onderzoeken van de loggingcontroverse.

Lees het volledige account ...

Terug naar boven