OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Haïti: Vaticaan Radio Interview

Maart 1st, 2010

w-haiti puinhoudende-cp-8005393In een interview met Radio Vaticaan, Séamus Finn, OMI - directeur van het US Oblate JPIC Office - vertelt over de situatie in Haïti en de herontwikkelingsbehoeften van het verwoeste land. De Oblates zijn de grootste mannelijke religieuze gemeente in het land. In het interview raakt hij belangrijke Haïtiaanse realiteiten aan: de armoede, de wurggreep van Haïti's schuld en een proces voor heropbouw.

Vr. Finn benadrukt dat zowel het ontstaan ​​van verdere schulden bij de wederopbouw als het betrekken van Haïtianen bij de wederopbouw van hun land moet worden voorkomen. Hij bespreekt de manieren waarop de nuntius, de katholieke kerk en de Oblates van de VS samen met gulle donoren samenwerken met de Haïtiaanse bisschoppenconferentie om Haïti te helpen bij de wederopbouw. Vr. Finn richt zich ook op de noodzaak om het trauma aan te pakken - de psychologische littekens van de enorme aardbeving: het verlies van gezinnen, huizen, werk, scholen, kerken… ..

Luister naar een podcast van het interview ...

http://www.radiovaticana.org/en1/Articolo.asp?c=359945

Terug naar boven