OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

De winst van de IMF-goudverkoop komt ten goede aan de armen van de wereld

Oktober 1st, 2012

Jubilee USA Supporters Picket het IMF

De directie van het Internationaal Monetair Fonds heeft de laatste 2.7 miljard dollar goedgekeurd van recente winsten uit de goudverkoop om de armsten ter wereld te ondersteunen. De totale meevaller van de goudverkoop heeft nu bijna 4 miljard dollar bereikt ten voordele van de meest kwetsbaren. Een van de machtigste instellingen ter wereld besloot de juiste weg, want gewone mensen gaven om - en handelden.

Aanvankelijk erkende het IMF de winst nauwelijks en ging ervan uit dat het in hun algemene reserves zou kunnen blijven. Er lekte woord over mogelijke ingrijpende renovaties van de IMF-kantoorruimte in Washington, DC.

Als reactie hierop heeft Jubilee USA, waarvan de Oblaten lid zijn, tienduizenden petities afgeleverd en 60 wereldwijde partners georganiseerd om het IMF te dwingen tot schuldverlichting. Eind februari maakte 2012, het IMF-bestuur een beslissing over de eerste distributie van 1.1 miljard dollar na Jubilee, de ONE-campagne, ActionAid en Oxfam International een ontmoeting met het IMF-personeel.

Deze inspanningen hebben het IMF ertoe aangezet de eerste 1.1-verdeling van miljard dollar goed te keuren EN de tweede 2.7-verdeling van miljarden dollar ter ondersteuning van concessionele leningen in de Poverty Reduction and Growth Trust (PRGT) en een 0% -rente uit te breiden die dit vertrouwen beschikbaar zal stellen voor toekomstige generaties voorbij 2014. Hoewel velen van ons bezorgd zijn over IMF-leningen, betekent deze uitbreiding van 0% op bestaande leningen echte verlichting voor miljoenen mensen en vertaalt dit zich in rechtstreekse steun voor landen met lage inkomens.

Voor meer informatie over Jubilee USA, bezoek hun website - en doe mee! Ga naar: www.jubileeusa.org

 

Terug naar boven