OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Nieuw bibliotheekcentrum ingewijd in Killinochchi, Sri Lanka

April 12, 2013

8876319866910

Een hypermoderne bibliotheek in Killinochchi, Noord-Sri Lanka, werd in februari officieel ingewijd in 2013. Het bibliotheekcentrum was een prachtig initiatief van Fr. Jeevendra Paul OMI en de Oblates of Jaffna in samenwerking met Lebara Foundation, UK. Het is een zeer belangrijke ontwikkeling in de wederopbouw van het noorden na een verwoestende burgeroorlog.

De Lebara-bibliotheek zal een belangrijke verzameling boeken, tijdschriften en referentiematerialen bijhouden voor het gebruik van de kinderen en volwassenen van de gemeenschap. Een talenlab helpt de kinderen en volwassenen om competent te worden in het Engels als tweede taal. Andere vreemde talen worden toegevoegd naar behoefte.

De IT-eenheid die bestaat uit achtentwintig computers biedt toegang tot internet en internet, een essentieel element om te voldoen aan de eisen van een geglobaliseerde wereld.

IT-professionals zijn beschikbaar om studenten te helpen bij het leren van de basisvaardigheden en geavanceerde vaardigheden die vereist zijn voor vaardigheid in computertechnologie. De bibliotheek omvat een auditorium en twee collegezalen die worden gebruikt voor collegegeld, seminars, lezingen en interactieve programma's met maatschappelijke relevantie.

Het centrum zal ook worden gebruikt voor mentorschap en begeleiding om kinderen en volwassenen in staat te stellen vooruitgang te boeken in hun studies en te integreren in hun hervestigingsgemeenschappen. Er is een bus beschikbaar voor toegang tot ERC voor kinderen van afgelegen dorpen, scholen en instellingen.

Er zijn extra vergaderruimten beschikbaar voor organisaties voor conferenties, workshops en interactieve programma's voor de verbetering van de gemeenschap.

Lees meer over de inauguratie van de bibliotheek ...

Videobeelden van de opening van de bibliotheek zijn beschikbaar op de website van de provincie Jaffna op: http://www.omijaffna.com/page/7/

Regelmatige updates van het werk van de Oblate Jaffna Province zijn beschikbaar op de website. www.omijaffna.com

Terug naar boven