OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

De paus spreekt over de economie

December 3rd, 2013

Vader-SeamusVr. Seamus Finn, OMI werd vandaag geïnterviewd door The Lay Catholic over de recente aansporing van de paus, De vreugde van het evangelie.

"... pater Finn zei dat de laatste twee decennia in de Verenigde Staten getuige zijn geweest van een" groei van de rijkdom in activa voor de top 1 procent en stagnatie van lonen en activa voor de middenklasse ", resulterend in" toenemende kloven tussen een zeer, zeer kleine een groot aantal mensen aan de top, een middenklasse die zich staande houdt en een verarmde sector die nauwelijks aan en erg afhankelijk is van de liefdadigheid van anderen. "

"Vader Finn zei dat de weergave van paus Franciscus van de ideologische strijd om staatsinterventie in de economie realistisch is, zoals geïllustreerd door de huidige debatten in de VS"

"We hebben een heel aantal mensen die zeggen, laten we de omvang van de overheid inkrimpen, laten we de markt en de private sector bedenken en oplossingen aandragen," met name in de sectoren onderwijs en gezondheidszorg, zei hij. "En we hebben veel andere mensen die zeggen dat er veel onderpand schade aangericht wordt. Wie is er verantwoordelijk voor? "

Lees het interview hier ...

Terug naar boven