OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

EPA-beheerder om Vaticaanse officials te ontmoeten over klimaatverandering

Januari 29th, 2015

Het hoofd van het Amerikaanse Environmental Protection Agency zal op vrijdag met hoge functionarissen in het Vaticaan spreken over de kwestie van de klimaatverandering. In een interview met National Catholic Reporter voor haar reis beschreef administrateur McCarthy, een rooms-katholiek uit Massachusetts, de stop van het Vaticaan als "het belangrijkste" tijdens een vijfdaagse reis naar Europa. De EPA heeft onder de regering-Obama contact gezocht met geloofsgemeenschappen van alle denominaties, en erkent beide dat de meesten lange onderwijstradities hebben over zorg voor de schepping, en dat ze het vermogen hebben om mensen op een zinvolle manier te bereiken over de noodzaak om actie te ondernemen tegen klimaatverandering.

Het morele aspect van klimaatverandering - het feit dat degenen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen ook degenen zijn die het minste hebben gedaan om het probleem te creëren, wordt erkend door de regering. "Het is duidelijk dat klimaatverandering een kwestie is die impact heeft op de manier waarop we niet alleen de meest kwetsbaren gaan beschermen, maar ook de verantwoordelijkheid nemen voor het beschermen van Gods natuurlijke hulpbronnen," zei McCarthy.

"Ik denk dat de president en ikzelf het erover eens zijn dat klimaatverandering inderdaad een morele kwestie is", zei ze. "Het gaat erom de meest kwetsbaren te beschermen en de taak van EPA, gericht op volksgezondheid en milieubescherming, heeft ons altijd de opdracht gegeven om naar de meest kwetsbaren te kijken en ervoor te zorgen dat we, wanneer we actie ondernemen, hun behoeften het meest effectief aanpakken. ”

Lees het volledige artikel ...

 

 

Terug naar boven