OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Missionaire Oblaten verwelkomen nieuwe anti-mensenhandel wet in het Amerikaanse Congres

29 juli 2015

Missionary Oblates JPIC kantoor, in samenwerking met de Interfaith Center on Corporate Responsibility (ICCR) en de Coalitie van katholieke organisaties tegen mensenhandel, juichen de introductie in het Huis van Afgevaardigden toe Transparantie van zakelijke toeleveringsketens op de Trafficking and Slavery Act van 2015.

De voorgestelde wetgeving wordt mede gesponsord door congreslid Carolyn Maloney (D-NY) en congreslid Chris Smith (R-NJ). Als het wetsvoorstel in wetgeving zou worden omgezet, zouden grote overheidsbedrijven al hun pogingen om mensenhandel, kinderarbeid en slavernij in hun toeleveringsketens te voorkomen, moeten vermelden in hun jaarverslagen aan de Securities and Exchange Commission (SEC).

Dit nieuws komt vlak na de release op juli 27 van de Het rapport 2015 Trafficking in Persons (TIP) van de State Department, wat benadrukt dat regeringen "duidelijke verwachtingen formuleren voor bedrijven over mensenrechtenkwesties en beleid aannemen dat grotere transparantie en betere rapportage over inspanningen tegen mensenhandel in toeleveringsketens bevordert."

 

 

Geplaatst in: Nieuws

Gerelateerde keywords: , ,

Terug naar boven