OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Religieuze Coalitie organiseert nationale "Call Congress" -dag over de wetgeving van Puerto Rico

April 27, 2016

Religieuze Coalitie organiseert nationale "Call Congress" -dag over de wetgeving van Puerto Rico 

Washington DC - Een religieuze ontwikkelingsgroep organiseert op woensdag 27 april duizenden oproepen naar het Congres om aan te dringen op actie tegen de schuldencrisis van Puerto Rico. Jubilee USA, dat de "Call Congress" -dag organiseert, zegt dat kiezers om wetgeving vragen die de schuld op betaalbaar niveau brengt, kinderarmoede vermindert en de lokale democratie respecteert. HR 4900, de Puerto Rico Oversight, Management and Economic Stability Act (PROMESA), werd op 14 april geïntroduceerd door vertegenwoordiger Sean Duffy (R-WI) en Jubilee pleit ervoor dat wetgeving moet worden aangenomen met verschillende verbeteringen.

"Het congres moet de wetgeving van vertegenwoordiger Duffy versterken en vervolgens goedkeuren", aldus Eric LeCompte, uitvoerend directeur van Jubilee USA. "De bevolking van Puerto Rico kan niet langer wachten tot het Congres actie onderneemt."

De oproepcampagne zal er bij het Congres op aandringen om uitgebreide instrumenten voor schuldherstructurering in zijn wetgeving op te nemen. Groepen die anti-PROMESA-advertentiecampagnes voeren, verzetten zich tegen deze tools als "een reddingsplan", hoewel er geen belastinggeld mee gemoeid is. Puerto Rico heeft een schuld van $ 72 miljard, maar heeft geen toegang tot de faillissementsbescherming van hoofdstuk 9 en kan zijn schuld niet via zijn eigen rechtssysteem herstructureren, tenzij het Amerikaanse Hooggerechtshof in juni een bestaande uitspraak vernietigt.

"Er zijn geen bezuinigingen of belastingverhogingen die deze crisis kunnen oplossen", aldus LeCompte, die een brief aan het Congres? aandringen op zes wijzigingen in PROMESA vóór de passage. "Schuldenherstructurering is een noodzaak voordat we enige economische groei kunnen zien."

De campagne roept PROMESA op om taal op te nemen en duidelijke doelen te stellen voor het terugdringen van de kinderarmoede van bijna 60% in Puerto Rico. Vier op de vijf kinderen die in Puerto Rico wonen, leven in gebieden met veel armoede. De campagne vraagt ​​verder dat PROMESA de democratie in Puerto Rico respecteert.

"De mensen van Puerto Rico moeten een deel van de oplossing zijn", aldus LeCompte. "We bidden dat de kinderen van Puerto Rico centraal staan ​​in de hoofden van wetgevers terwijl ze over deze wetgeving debatteren."

Lees een tijdlijn van de crisis in Puerto Rico

Lees Jubilee USA's brief aan het Congres over de Wet toezicht, beheer en economische stabiliteit van Puerto Rico (PROMESA)

Zie Jubilee USA's Nationale campagnepagina Puerto Rico Call-In

Jubilee USA Network is een alliantie van meer dan 75 Amerikaanse organisaties en 550 geloofsgemeenschappen die samenwerken met 50 Jubilee wereldwijde partners. Jubilee USA bouwt aan een economie die de meest kwetsbaren dient, beschermt en bevordert. Jubilee USA heeft cruciale wereldwijde financiële hervormingen en meer dan $ 130 miljard aan schuldverlichting gekregen ten behoeve van de armste mensen ter wereld. www.jubileeusa.org

Beschikbaar voor interview: Eric LeCompte, uitvoerend directeur
Contactpersoon: Greg Williams, communicatiedirecteur
greg@jubileeusa.org / (o) (202) 783-3566 x101 (M) (443) 854-1405

###

Geplaatst in: Nieuws

Gerelateerde keywords: , , ,

Terug naar boven