OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Bescherm immigrantenkinderen en -families en houd ze bij elkaar

Juni 20, 2018

Afspiegeling

"En wie is mijn buurman?"
Hij antwoordde: 'Degene die hem met genade heeft behandeld.'
Jezus zei tegen hem: 'Ga en doe hetzelfde.'
Luke 10: 29; 36-37

Achtergrond

De Missionaire Oblaten van Mary Immaculate - JPIC Ministry betuigt zijn solidariteit met vele religieuze stemmen en gemeenschappen in het veroordelen van de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens tussen de VS en Mexico. Wij ondersteunen de bezorgdheid van andere katholieke stemmen, waaronder de Amerikaanse Conferentie van katholieke bisschoppen (USCCB) dat migrantenkinderen en gezinnen die op zoek zijn naar veiligheid bij elkaar moeten worden gehouden. Een nultolerantiebeleid om kinderen van hun ouders te scheiden is geen afschrikmiddel. Als gelovige mensen zijn wij geroepen om te staan ​​en de waardigheid te beschermen van arme en verlaten mensen, met name kwetsbare kinderen en ouders die de grens overschrijden.

"Wanneer de vreemdeling in ons midden ons aanspreekt, moeten we de zonden en fouten uit het verleden niet herhalen. We moeten nu besluiten om zo nobel en rechtvaardig mogelijk te leven, omdat we nieuwe generaties leren om onze "buren" en alles om ons heen niet de rug toe te keren. "

(Paus Francis neemt deel aan de sessie van het Amerikaanse Congres - september 24, 2015).

Actie

Zeg het Congres om te stoppen met het scheiden van gezinnen en de gezinseenheid te beschermen. Sluit u aan bij de Amerikaanse conferentie van katholieke bisschoppenrechtvaardigheid voor immigranten. Campagne die oproept tot bescherming van immigrantenkinderen en gezinnen die veiligheid en onderdak zoeken tegen geweld door deze gezinnen bij elkaar te houden.

Gebed

God: We bidden voor alle mensen. We bidden voor diegenen die hun land van herkomst verlaten op zoek naar een beter leven voor hun gezin. Help ons om sterk te staan ​​in onze acties van solidariteit en gebeden. Moedig de verkozen leiders om het juiste te doen door wetten uit te vaardigen die alle immigrantenkinderen en hun gezinnen beschermen. Je maakt altijd iets nieuws in ieder van ons. Laten we met uw hulp een betere wereld voor alle mensen opbouwen. We bidden in Jezus naam. Amen.

Vijf Things You Kan Do naar Einde Familie Separatie: https://justiceforimmigrants.org/2016site/wp-content/uploads/2018/06/Five-Ways-You-Can-Help-Stop-Family-Separation.pdf

bijwerken

Op 20 juni kondigde de regering-Trump een uitvoerend bevel aan over gezinsscheiding. Samen met andere geloofspartners zullen we de komende dagen een update geven of dit bevel een einde maakt aan het nultolerantiebeleid inzake migranten gezinnen.

Terug naar boven