OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

2019 World Mission zondag is oktober 20

Oktober 18th, 2019

"We vertrouwen de missie van de kerk toe aan Maria, onze moeder. In eendracht met haar Zoon vertrok de Heilige Maagd vanaf het moment van de Incarnatie op haar pelgrimsroute. Ze was volledig betrokken bij de missie van Jezus, een missie die haar eigen werd aan de voet van het Kruis: de missie om als Moeder van de Kerk samen te werken bij de geboorte van nieuwe zonen en dochters van God in de Geest en in geloof. '

(Boodschap van Paus Franciscus voor Wereldzendingsdag, oktober 2019)

(Download deze bron als een PDF-document)

World Mission Sunday (oktober 20) is een wereldwijde dag voor katholieken om na te denken over de doop op zending. World Mission Sunday valt dit jaar binnen een speciale buitengewone zendingsmaand. We worden door onze doop geroepen om deel uit te maken van de zendingsinspanningen van de kerk, door gebed, zelfopoffering en ondersteuning van zendingsroepingen door materiële hulp.

Mission Sunday-collectie biedt essentiële ondersteuning en ondersteunt de ontwikkeling van katholieke missies over de hele wereld, met name voor bisdommen en missiecentra in Azië, Afrika, Latijns-Amerika, Europa en de eilanden in de Stille Oceaan. Het thema voor World Mission Sunday 2019 is Gedoopt en gezonden: de kerk van Christus op zending in de wereld.

In een wereld waar zoveel ons scheidt, verheugt World Mission Sunday zich in onze eenheid als missionarissen door onze doop. En het biedt een kans om de levengevende aanwezigheid van de kerk onder de armen en gemarginaliseerd te ondersteunen in meer dan 1,111 missiediocesen.

Community Water for Livingstone Diocese, Zambia

Parochianen in het katholieke bisdom Livingstone in Zambia

Het bisdom Livingstone ligt aan de zuidpunt van Zambia. Het grenst aan Zimbabwe, Botswana Namibië en Angola. Livingstone bisdom ontvangt meestal niet voldoende regenval vanwege de ligging nabij twee woestijnen: Namib en Kalahari.

De gemeenschap kampt al lang met een watertekort. Het is altijd een uitdaging geweest om stromend water te krijgen voor baden, koken en andere behoeften, omdat het water door versleten leidingen wordt geduwd. Soms is er dagenlang helemaal geen water. Als gevolg hiervan nemen bewoners met het gebruik van emmers hun toevlucht tot het halen van water van buiten het huis voor kook- en hygiënebehoeften. Ook een jeugdcentrum en een meisjesschool kunnen rekenen op de huidige watervoorziening.

Ons doel is om een ​​boorgat te boren en een sterk watersysteem op te zetten dat een tank van 5000 liter kan bevatten. De diocesane residentie ligt tussen het diocesane jeugdcentrum en de St Mary's Secondary School. Zodra er een constante waterstroom in de residentie is, profiteren zowel het jeugdcentrum als de St Mary's Secondary School in het geval dat ze

De meeste Eerwaarde Valentine Kalumba, OMI, van het katholieke bisdom van Livingstone in Zambia, was onlangs in de VS en gaf interviews over parochiemissies om geld in te zamelen voor enkele kritieke projecten in zijn bisdom.

opraken van water zoals vaak het geval is. Het jeugdcentrum heeft ongeveer 250-studenten en St Mary's Secondary School heeft 700-meisjesstudenten.

Het huidige tekort aan gemeenschapswater heeft grote gevolgen voor de studenten. In plaats van zich te concentreren op leren, maken ze zich zorgen over het aftappen van water voor sanitaire behoeften.

Een boorgat zal al deze problemen oplossen en de incidentie van door water overgedragen ziekten verminderen.

Er zijn veel manieren waarop we op deze oproep kunnen reageren:

Blijf bidden voor missies en geef alsjeblieft gul op World Mission Sunday. Als je het bisdom Livingstone wilt helpen hun watersysteem te verbeteren, doe dan een donatie via deze link en maak het volgende uit: Katholiek bisdom van Livingstone, Zambia  https://www.omiusa.org/index.php/oblate-ministries/support-our-mission/

Het werk van de Missionary Oblates of Mary Immaculate om het evangelie onder de armen te brengen, is een antwoord op deze oproep van de missie en de geest. Missionary Oblates zijn toegewijd aan het brengen van het goede nieuws aan de armen in meer dan 60-landen door het leven in gemeenschap en in samenwerking met mannen en vrouwen van alle geloven.

 

 

Terug naar boven