OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

The Mission of Jubilee USA Network blijft kritisch

April 15, 2020

Terwijl de belangrijkste handelsblokken en financiële instellingen van de wereld de komende dagen samenkomen om de groeiende coronaviruscrisis het hoofd te bieden, dringen veel van de grootste religieuze instellingen er bij hen op aan de armen van de wereld te beschermen door middel van schuldverlichting en aanvullende middelen.

In de afgelopen dagen sloot OMI JPIC zich aan bij 80 nationale religieuze instellingen, congregaties en partners in een brief georganiseerd door Jubilee USA Network om de coronaviruscrisis het hoofd te bieden. De brief is afgeleverd bij het Witte Huis, de G20 en het IMF.

Ondertekenaars van de brief sluiten zich aan bij oproepen van paus Franciscus, de Amerikaanse katholieke bisschoppen en 165 wereldleiders die extra middelen, hulp en schuldverlichting aanmoedigen om ervoor te zorgen dat alle landen de crisis kunnen weerstaan.

Positief was dat het Internationaal Monetair Fonds eerder deze week $ 500 miljoen heeft goedgekeurd om zes maanden schuldbetalingen voor 25 van 's werelds meest verarmde landen te schrappen: Afghanistan, Benin, Burkina Faso, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Comoren, de Democratische Republiek Congo, Gambia, Guinee, Guinee-Bissau, Haïti, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mali, Mozambique, Nepal, Niger, Rwanda, São Tomé en Principe, Sierra Leone, Salomonseilanden, Tadzjikistan, Togo en Jemen.

Eric LeCompte, uitvoerend directeur van Jubilee USA Network, juicht deze stap toe en dringt aan op uitbreiding van deze lijst met meer landen waar mensen in extreme armoede leven.

Ook in reactie op de evenementen van deze week, p. Séamus Finn, OMI, directeur van Missionary Oblates JPIC merkte op: “de ketens van financiële schulden hebben miljoenen mensen over de hele wereld te veel jaren gevangen gezet. We moeten doorgaan met het aanpakken van deze kritieke kwestie die we de afgelopen decennia consequent hebben ontweken. " "Deze crisis kan ons een 'geen andere keuze'-scenario opleveren, aangezien we erkennen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten", voegt hij eraan toe.

De Missionary Oblates waren oprichters van Jubilee USA en zijn in de loop der jaren actieve leden geweest.

Lees meer over de recente acties van Jubilee USA Network door hun website bezoeken

Terug naar boven