OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Onze wereldwijde biodiversiteitscrisis - wat u kunt doen

Oktober 16th, 2020

Ingezonden door Sr. Maxine Pohlman, SSND, directeur, Ecologisch leercentrum van La Vista


Het verlies aan biodiversiteit op onze planeet is nog urgenter dan de klimaatcrisis, maar minder bekend, waardoor mensen, dieren in het wild en toekomstige generaties in gevaar komen. Wetenschappers melden dat in de komende decennia een miljoen soorten met uitsterven worden bedreigd. Er moet nu dringend actie worden ondernomen om het enorme verlies van planten, insecten en andere wezens waarvan we afhankelijk zijn voor een stabiel klimaat, duurzame voedselvoorziening en essentiële bestuivingsdiensten, terug te draaien. 

We kunnen allemaal helpen door mee te doen Citizen Science-projecten midden in onze lokale gebieden. Projecten omvatten het observeren van dieren in het wild, het meten van de helderheid van de nachtelijke hemel, het bewaken van de waterkwaliteit, het tellen van vogels, het bewaken van vogelnesten en nog veel meer. Bezoek de Website van National Geographic om ideeën op te doen. Je werkt samen met duizenden andere vrijwilligers en wetenschappers om belangrijke gegevens te verzamelen en te delen in een wereldwijde database.

Bezoek de National Geographic-website om deel te nemen.

Foto's met dank aan, Unsplash.

 

Terug naar boven