OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

DOWA Metals & Mining vormt een bedreiging voor de Chilkat Watershed

April 16, 2021

Foto courtesy van Timothy Eberly, Unsplash

ACTIE ONDERNEMEN: HELP ONS DEZE MIJN TE STOPPEN!

De Chilkat-rivier - "Jilkaat Heeni" in de Tlingit-taal, wat "opslagcontainer voor zalm" betekent - stroomt van zijn bovenloop in de Coast Mountains van British Columbia, Canada, de zee in bij Haines, Alaska.

De waterscheiding werd millennia geleden bewoond en is het traditionele territorium van de Chilkat Tlingit-bevolking. Tegenwoordig blijft de waterscheiding centraal, economisch en cultureel, voor het Chilkat Indianendorp Klukwan, een federaal erkende stam. Traditionele oogsten, met name wilde zalm en eulachon, zijn de levensader van het dorp.

De Japanse smelterij DOWA Metals and Mining heeft de controle over het Palmer Mine Project aan de bovenloop van de Chilkat Watershed overgenomen. Stuur deze brief naar DOWA en vraag de Raad van Bestuur om de financiering van deze mijn stop te zetten. 
 
Bezoek deze website op lees meer & verstuur de brief.
 

 

Terug naar boven