OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

9 augustus is de Internationale Dag van de Inheemse Volkeren van de Wereld

Augustus 9th, 2021

“Inheemse gemeenschappen die in de punjis leven, worstelen hard om te overleven, omdat ze worden geconfronteerd met herhaalde aanvallen van buitenstaanders, zei hij. Fr. Jozef Gomes, OMI, coördinator van de inheemse milieubeweging van Bangladesh Poribesh Andolon (Bapa) in de Sylhet-divisie.”
 
“Bangladesh Adivasi Forum centraal comité secretaris-generaal Sanjeeb Drong zei dat dergelijk geweld tegen punji-mensen al jaren aan de gang is. "Maar het probleem is nog niet opgelost."
 
De gemeenschappen worden nog steeds bedreigd met uitzetting, zelfs wanneer vandaag de Internationale Dag van de Inheemse Volkeren van de Wereld wordt gevierd met de slogan "Niemand achterlaten: inheemse volkeren en de oproep voor een nieuw sociaal contract".
 
LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL.
 
 
 

Terug naar boven