OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Top 25 overwinningen voor inheemse volkeren in de afgelopen 5 jaar

Augustus 13th, 2021

De Internationale Dag van de inheemse volkeren van de wereld wordt elk jaar op 9 augustus gevierd om de rechten van inheemse volkeren over de hele wereld te promoten en te beschermen. De datum herdenkt de eerste VN-werkgroep voor inheemse bevolkingsgroepen die in 1982 in Genève bijeenkwam. Het thema van dit jaar is "Niemand achterlaten: inheemse volkeren en de roep om een ​​sociaal contract.”

Terwijl we de inheemse volkeren vieren, Cultureel overleven blikt terug op enkele van de top 25 overwinningen voor inheemse volkeren in de afgelopen 5 jaar. Van historische landback-zaken tot sterke inheemse vrouwen aan de macht, er is grote vooruitgang geboekt om te vieren. 

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL.

 

Terug naar boven