OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Vraag het Congres om het uitgebreide kinderbelastingkrediet te verlengen om gezinnen te ondersteunen en kinderarmoede te bestrijden!

December 17th, 2021

Foto met dank aan Pexels, Karolina Grabowska

Deze maand zullen naar schatting 35 miljoen gezinnen een maandelijkse Child Tax Credit-betaling ontvangen om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit zal de laatste maandelijkse betaling zijn, tenzij het Congres handelt om het uitgebreide belastingkrediet voor kinderen te behouden. Het uitgebreide krediet was een uiterst effectief programma ter bestrijding van armoede, waarbij 3.8 miljoen kinderen boven de armoedegrens werden getild. Als het verruimde krediet afloopt, krimpt het aantal hulpgezinnen, komt er een einde aan de maandlasten, komt ongeveer een derde van de huishoudens niet meer in aanmerking voor het volledige krediet omdat hun inkomen te laag is, en de laagste inkomensgezinnen samen van het krediet worden afgesneden. 

Dring er bij het Congres op aan om het uitgebreide kinderbelastingkrediet te verlengen, zodat gezinnen toegang blijven houden tot de benodigde maandelijkse ondersteuning.

ONDERNEEM NU ACTIE

Terug naar boven