OMI JPIC-logo

Justice, Peace & Integrity of Creation

Missionaris Oblaten van Maria Onbevlekt  Provincie van de Verenigde Staten

OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Kokotek, Polen: Poolse provinciale bezoeken vluchtelingen uit Oekraïne

Maart 18th, 2022

Bijna 130 Oekraïners vonden onderdak in het retraitehuis van de Oblaten in Kokotka, Polen.

Zondag bezocht de provinciaal van de Poolse provincie oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne die hun toevlucht vonden in het Oblate Youth Centre in Kokotka, Polen. Momenteel verblijven hier bijna 130 mensen, waaronder ongeveer 60 kinderen. Hun verblijf en onderhoud wordt gefinancierd door de Poolse provincie en particuliere donateurs.

Pater Paweł Zając, OMI vierde de eucharistie voor degenen die dat wilden. In één woord gericht tot de gelovigen, merkte hij op dat voor de eerste keer de Heilige Mis werd gevierd in de kapel van het jongerencentrum Oblaten, dat nog in aanbouw was. Hij vergeleek de bouw van deze belangrijkste plek voor het OCM met de bouw van de kerkgemeenschap die we allemaal zijn. Het is onze taak om een ​​nieuwe wereld te bouwen waarin liefde de plaats van haat zal vervangen, vreugde zal plaats maken voor verdriet en waarin we geen kwaad met kwaad zullen vergelden. De Heilige Mis werd opgedragen voor het goede verblijf van gasten uit Oekraïne in Kokotka en voor vrede over onze oostgrens. Naast de Oekraïners werd de eucharistieviering bijgewoond door verschillende medewerkers van het Oblate Youth Center, die de gasten van het centrum dagelijks helpen, en mensen die de Oblate helpen. Lees het hele verhaal.

Terug naar boven