OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

3PH verwelkomt bezoekers

April 19, 2022


Three Part Harmony (3PH) Farm verwelkomt bezoekers

door Fr. Seamus Finn, OMI


Op woensdag 6 april, Three Part Harmony Farm (3PHF)  verwelkomde bezoekers van Nourish DC-fonds & Hardop dromen naar hun locatie aan de OMI US Province eigendom aan 391 Michigan Ave in Washington, DC.

Net zoals de boerderij aan de vooravond staat van een nieuw seizoen van planten en groeien van gezond, voedzaam en biologisch geproduceerd voedsel voor een aantal kiesdistricten, was het geweldig om zoveel geïnteresseerde en energieke bezoekers te verwelkomen en het verhaal van 3PHF met hen te delen.

Na bijna tien jaar actief te zijn geweest, blijft de samenwerking tussen de Oblates en 3PHF manieren aantonen waarop lokale partnerschappen niet alleen geweldige lokale voedselproducerende initiatieven kunnen realiseren, maar ook een leer- en leercentrum worden voor geïnteresseerde mensen van alle leeftijden.

Dit initiatief geeft op een heel specifieke manier invulling aan de oproep van paus Franciscus om "voor ons gemeenschappelijk huis te zorgen" door voedselzekerheid te bevorderen, de biodiversiteit te beschermen en te verbeteren en de hongerigen te voeden, met respect voor de integriteit van de aarde voor toekomstige generaties.

Three Part Harmony Farm(3PHF) was een van de 9 lokale bedrijven die onlangs een subsidie ​​ontvingen van Partners met kapitaalimpact (Nourish DC Collaborative) in samenwerking met het kantoor van burgemeester Muriel Bowser in Washington, DC.  LEES HIER HET VERHAAL: Three Part Harmony Farm (3PH) bekroond met Nourish DC Grant  


Nourish DC-samenwerking
Het Nourish DC Collaborative, gelanceerd in 2021, is opgericht in samenwerking met de districtsregering om de ontwikkeling van een robuust ecosysteem van lokale voedselbedrijven, levendigheid van de buurt en gezondheidsgelijkheid in DC-gemeenschappen te ondersteunen, met name in buurten die onvoldoende worden bediend door supermarkten en ander voedsel ondernemingen. Nourish DC verstrekt flexibele leningen, technische assistentie en katalytische subsidies aan opkomende en bestaande voedselbedrijven in het District of Columbia, met een voorkeur voor bedrijven die gevestigd zijn in of eigendom zijn van inwoners van achtergestelde buurten. Het Nourish DC Fund was een prioriteit van de DC Food Policy Council als reactie op de betrokkenheid van bewoners en input voor het verbeteren van het DC-voedselsysteem.

Hardop dromen (DOL) verkrijgen.
Dreaming Out Loud (DOL) werd in 2008 opgericht als reactie op onderwijskundige en sociaaleconomische verschillen waarmee gemeenschappen in Washington, DC te maken hebben. DOL begon met het aanleren van karakter- en leiderschapsontwikkeling in openbare handvestscholen in DC, maar herkende al snel systemische problemen rond het voedselsysteem, wat leidde tot de oprichting van lokale boerenmarkten, met de hulp van een plaatselijke kerk en een boer. Door middel van economische kansen, met behulp van personeelsontwikkeling en ondernemerschapstraining, stimuleert DOL diepere veranderingen binnen de gemeenschap door financiële stabiliteit en voedselzekerheid te creëren. DOL wil het voedselsysteem gebruiken als een krachtig instrument van weerstand, veerkracht en pleitbezorging voor structurele verandering.

Terug naar boven