OMI JPIC-logo

Justice, Peace & Integrity of Creation

Missionaris Oblaten van Maria Onbevlekt  Provincie van de Verenigde Staten

OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Paus Franciscus in Canada: samen wandelen

Augustus 3rd, 2022

Genezing en verzoening: Een historische reis

Paus Franciscus bracht van 24 tot 29 juli 2022 een pastoraal bezoek aan Canada. Het bezoek van de paus bood hem opnieuw een unieke gelegenheid om te luisteren en een dialoog aan te gaan met inheemse volkeren, zijn oprechte verbondenheid uit te drukken en de impact van kolonisatie en de deelname van de katholieke kerk aan de werking van residentiële scholen in heel Canada. Het pauselijke bezoek bood de herder van de 1.2 miljard katholieken ter wereld ook de kans om contact te maken met de katholieke gemeenschap in Canada.

Paus Franciscus bezoekt Heilig Hart Kerk van de Eerste Volkeren

De katholieke kerk heeft de verantwoordelijkheid om echte en zinvolle stappen te zetten om met de inheemse volkeren van dit land op weg te gaan op het lange pad naar genezing en verzoening.  Bezoek deze site voor artikelen, video's en toespraken over de historische reis van paus Franciscus naar Canada, een belangrijke stap op weg naar waarheid, begrip en genezing. 

vr. Susai Jesu, OMI, pastoor, verwelkomt paus Franciscus in de Sacred Heart Church of the First Peoples in Edmonton, AB (foto via @VaticanNews-uitzending)

vr. Nnaemeka Ali, OMI, een Nigeriaanse priester die samenwerkt met de Innu First Nations in Canada, beschouwt het pauselijke bezoek als een kans voor verzoening en zegt dat de kerk moet luisteren naar en samenwerken met inheemse gemeenschappen. Lees het artikel.

Deze site -https://www.papalvisit.ca/– geeft informatie over de historische reis van paus Franciscus naar Canada, een belangrijke stap op weg naar waarheid, begrip en genezing.

 

Terug naar boven