OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Christelijke Eenheid en JPIC Bond in het Seizoen van de Schepping

Augustus 31st, 2022

(Oorspronkelijk gepubliceerd op OMIUSA.ORG

Door Fr. Harry Winter, OMI

Een punt van zorg voor alle 2.4 miljard christenen in de wereld is de plundering van onze planeet. In het Scheppingsseizoen van dit jaar, dat op 1 september begint en eindigt op het feest van St. Franciscus van Assisi, 4 oktober, komen christenen van alle denominaties samen in gebed en actie om onze aantasting van het milieu te vertragen en uiteindelijk om te keren. Ons Oblaten Ministerie van Justitie, Vrede en Integriteit van de Schepping werkt samen met onze Ministerie van Missie, Eenheid en Dialoog om de gezondheid van onze planeet, aangezien de armen het meest worden getroffen door het misbruik van onze natuurlijke hulpbronnen.

Begonnen voor de oosters-orthodoxe door de patriarch van Constantinopel, Demetrios I in 1989, sloeg de viering snel aan in de orthodoxe wereld. Toen inspireerde een Australische lutherse predikant, Norman Habel, protestanten in 2005. Paus Francis vroeg de rooms-katholieken om het in acht te nemen toen hij zijn encycliek Laudato Si in 2015 publiceerde.

Onze Amerikaanse bisschoppen hebben voor dit jaar een bijlage bij het bulletin verstrekt, klik hier. In de St. Mary's Church in Georgetown, MA en Rowley, MA, zullen we het inlegvel beschikbaar hebben bij de ingang van de kerk, in plaats van het op te nemen in het bulletin. Soms worden mensen overweldigd door inserts.

Elk jaar heeft een ander thema; dit jaar is Luister naar de Stem van de Schepping. Veel websites met de titel Seizoen van de Schepping bieden hulpmiddelen voor aanbidding en actie. Onze muzikanten hebben een grote keuze aan hymnes over de schoonheid van de wereld om ons heen.

De Heilige Geest duwt christenen (samen met andere religies) om van een houding van plundering naar een houding van verwondering over onze omgeving te gaan.

Geplaatst in: Homepage Nieuws, Nieuws

Terug naar boven