OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

‘Geloof en financiën op één lijn brengen: een missionaire prioriteit’

December 2nd, 2022

Vaticaan vertelt katholieken hoe ze 'geloofsconsistente' investeringen kunnen doen

Nieuwe richtlijnen ontmoedigen investeringen in mijnbouw, voorbehoedsmiddelen en gewelddadige videogames

Door Fr. Séamus P. Finn, OMI, directeur, OMIUSA JPIC, OIP

JPIC-directeur
Vr. Séamus P. Finn, OMI

Aandeelhoudersdemocratie gaat er in wezen om dat elke aandeelhouder verantwoordelijkheid neemt voor zijn aandelenbezit en daarnaar handelt. In de katholieke sociale leer is eigenaarschap verankerd op de hoekstenen van rechten en plichten. De Vaticaanse Richtlijnen waarnaar in dit WSJ-artikel wordt verwezen, hebben zes jaar geduurd om tot stand te komen en zullen zeer nuttig zijn voor zowel institutionele als individuele aandeelhouders die dit tot een onderdeel van hun missionaire roeping willen maken. Het was een bijzondere kans voor mij om onze tientallen jaren OMI-ervaring in beleggen op basis van geloof te kunnen delen met de leden van de commissie die deze richtlijnen heeft opgesteld.

Bezoek voor een link naar het artikel in Wall Street Journal Omiusa.org

 

 

Terug naar boven