OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Vr. Séamus Finn, OMI Moderates Environmental Justice Event

Juni 2nd, 2023

In april, de Maatschappelijk verantwoordelijke investeringscoalitie (SRIC) hielden hun Jaarlijks educatief evenement 2023, Milieurechtvaardigheid: ecologische gevolgen en sociale ongelijkheden verminderen bij Whitley Theological Center - Oblate School of Theology in San Antonio, TX.

Het evenement werd gemodereerd door Fr. Séamus Finn, OMI en de allereerste Citizen Advocate Excellence Award werd uitgereikt Zuster Elizabeth Riebschlaeger, CCVI. Keynote-sprekers waren, Virginia paleizen, Uitvoerend directeur van Commission Shift en Wethouder Mario Bravo, vertegenwoordigen San Antonio-district 1.

BEKIJK DE VIDEO VAN HET EVENEMENT: https://www.youtube.com/watch?v=rq0OYDdRYHg 

Virginia Palacios, sprak over haar ervaringen in de Eagle Ford Shale van Zuid-Texas en milieurechtvaardigheid. Gemeenteraadslid Mario Bravo vertelde over zijn tijd dat hij aan politieke campagnes werkte en uiteindelijk overstapte naar werk rond schone energie/energie-efficiëntie. Hij merkte op dat zijn eerste baan na zijn afstuderen bij het Environmental Defense Fund was.

Al meer dan een decennium heeft de honoree Sr. Elizabeth gewerkt met kleine gemeenschappen in de Eagle Ford Shale die gezondheidseffecten en milieuvervuiling ervaren door olie- en gasontwikkeling, hen geholpen bij het navigeren door klachten van instanties en vergunningsprocedures, en de aandacht gevestigd op de problemen waarmee ze worden geconfronteerd.

 

Terug naar boven