OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Scheppingsseizoen 2023 – ‘Ontwikkel een luisterend hart’

29 september 2023

Door Maurice Lange, huidige Justice & Peace Director bij Presentation Sisters en voormalig uitvoerend directeur van het Oblates Lebh Shomea House of Prayer

“We hebben het over een houding van het hart, een houding die het leven benadert met serene aandacht, die in staat is volledig aanwezig te zijn bij iemand zonder na te denken over wat er daarna komt.”
(Laudato Si #226)

LEES: 7e deel van de brief van paus Franciscus voor het seizoen van de schepping 2023 (op pagina 2)

BEZINNING: Heb je gehoord van de term “lebh shomea”? In het Hebreeuws betekent lebh shomea ‘luisterend hart’. In synodaliteit roept paus Franciscus de Kerk en alle mensen op tot een proces van oprecht luisteren – opdat we onze missie en onze menselijkheid niet mislukken. We zijn er niet in geslaagd de kreten van de aarde en de mensen die arm zijn geworden te horen, en het is geen toeval dat de volgende stap van het synodale proces begint op de feestdag van Sint Franciscus. Laten we ons onderdompelen in de rivier van luisteren, zodat we ‘een kerk worden die steeds beter in staat is om profetische beslissingen te nemen die de vrucht zijn van de leiding van de Geest.’*

(LEES VOLLEDIGE REFLECTIE)

ACTIE: Waar luister je naar? Aangezien we elke dag worden gebombardeerd met boodschappen die zeker niet van de Geest zijn, welke filters kun je dan op creatieve wijze construeren, om de blootstelling aan rommel die op je pad komt te beperken? Zo maken we ruimte in ons hart om diep naar elkaar te luisteren. We kunnen de synodale Kerk worden waar Franciscus ons naartoe leidt: een Kerk die gerechtigheid en vrede zaait, een Kerk die leven geeft aan iedereen.

(LEES VOLLEDIGE REFLECTIE)

Reflecties in deze serie:

 

Geplaatst in: Homepage Nieuws, Nieuws

Terug naar boven