OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

SRIC eert Missionary Oblates - Amerikaanse provincie tijdens jaarlijks evenement 2024

April 29, 2024

Gedurende Maatschappelijk verantwoordelijke investeringscoalitie's (SRIC) recente jaarlijkse educatieve evenement 2024 – de Amerikaanse provincie van de Missionary Oblates werd geëerd als een van de stichtende leden.
 
Oblaten geëerd tijdens het evenement waren ds. Seamus Finn, OMI, gepresenteerd met de Prijs voor uitmuntendheid van de burgeradvocaat; Bisschop Michael D. Pfeifer, OMI; Ds. Rufus Whitley, OMI; en ds. Warren A. Brown, OMI.

Opmerkingen van SRIC over de Citizen Advocate Excellence Award:

"Met trots kunnen wij mededelen dat wij dit jaar hebben geselecteerd Eerwaarde Séamus Finn, OMI, als de volgende ontvanger van SRIC's Citizen Advocate Excellence Prijs. Zijn niet-aflatende toewijding als toegewijd priester van de Oblaten van de Onbevlekte Maria en wereldleider op het gebied van op geloof gebaseerd en sociaal verantwoord beleggen heeft ons voortdurend geïnspireerd. Als directeur van zowel de Oblate International Pastoral Investment Trust als het Oblates' Office of Justice, Peace, and Integrity of Creation van de Amerikaanse provincie Oblates is de toewijding van ds. Finn aan sociale rechtvaardigheid, ecologische duurzaamheid en ethische investeringen steeds opmerkelijk geweest.
 
Tijdens dit evenement zullen we het ook herkennen Bisschop Michael D. Pfeifer, OMI, Emeritus bisschop van het bisdom San Angelo, Ds. Warren A. Brown, OMI en Ds. Rufus Whitley, OMI, die de Missionaire Oblaten van Maria vertegenwoordigt Immaculate, wiens oprichtingsbijdragen aan SRIC van onschatbare waarde zijn geweest. Hun voortdurende bijdragen aan SRIC door de jaren heen hebben ons enorm verrijkt organisatie."

EVENEMENT PROGRAMMA
 
Oblaat BIOS 

Bisschop Michael D. Pfeifer, OMI, Emeritus bisschop van het bisdom San Angelo
Ik ben geboren in 1937 in Alamo, Texas, in de Rio Grande Valley. Ik heb al mijn priesterstudies in San Antonio gemaakt bij de Oblaten van de Onbevlekte Maria. Ik werd in 1964 tot priester gewijd, en mijn eerste priesterlijke opdracht was om deel te nemen aan de missie en bediening van de Oblaten in Mexico, waar ik zestien jaar heb gediend. Ik diende voornamelijk in het berggebied van Oaxaca met de goede inheemse bevolking, en had ook verschillende bedieningen in Mexico-Stad. Tijdens mijn laatste zes jaar in Mexico was ik de overste van de Oblatengemeenschap. In 16 werd ik geselecteerd als provinciaal van de Amerikaanse zuidelijke provincie, gevestigd in San Antonio. Gedurende deze tijd leidde ik een team dat een missie voor de Zuidelijke Provincie in Zambia selecteerde. Door de genade van God is deze missie met nieuw leven tot bloei gekomen en voltooit dit jaar haar 6e verjaardag. In 1981 kreeg ik een telefoontje uit Rome dat ik bisschop zou worden van het bisdom San Angelo, waar ik 40 jaar heb doorgebracht, waarna mij toestemming werd gegeven om met pensioen te gaan. Nu ik met pensioen ben, woon ik bij de Oblate-gemeenschap in San Antonio en blijf ik bezig met mijn bediening bij het aartsbisdom San Antonio, en assisteer ik vele programma's van de Oblates, vooral de Oblate School of Theology. Met grote dankbaarheid dank ik de verrezen Christus voor de vele zegeningen die ik heb ontvangen in mijn leven en dienst voor Christus en zijn volk.

Ds. Warren Austin Brown III
Ik ben geboren in Fort Worth en opgegroeid in Midland, Texas. Ik heb twee zussen en een broer, en mijn ouders zijn allebei overleden. Ik studeerde af aan het St. Anthony High School Seminary in 1973 en aan de Universiteit van Texas-Austin in 1977. Ik legde mijn eerste geloften af ​​als Missionary Oblate of Mary Immaculate in 1978 en studeerde af aan de Oblate School of Theology in 1981. Ik maakte mijn laatste professie bij de Oblaten in 1981 en werd tot priester gewijd in 1982. Ik heb negen jaar op het parochieministerie in de Rio Grande Valley gediend. Ik studeerde in 1986 af met een licentiaat in kerkelijk recht aan de Saint Paul University, Ottawa, Canada, en promoveerde in 2002. Van 1993 tot 1995 was ik uitvoerend directeur van de Texas Coalition for Responsible Investment (voorloper van SRIC). Van 1995 tot 2010 was ik hoogleraar en beheerder aan de Oblate School of Theology, waar ik opnieuw werkzaam ben. Van 1995 tot 2010 werkte ik bij het aartsbisdomshof van San Antonio. Van 2010 tot 2022 was ik algemeen raadslid in de Algemene Raad van de Oblaten in Rome.

Ds. Rufus Whitley, OMI, President en Chief Investment Officer, Oblate International Pastoral Investment Trust
Rufus Whitley, OMI, is momenteel president en Chief Investment Officer van de Oblate International Pastoral (OIP) Investment Trust (www.oiptrust.org). De Trust verzorgt het beleggingsbeheer voor de gereserveerde en schenkingsfondsen van rooms-katholieke gesponsorde instellingen over de hele wereld, inclusief maar niet beperkt tot bisdommen, religieuze ordes, ministeries en scholen. De Trust investeert in zowel de private als de publieke markt. Als onderdeel van haar particuliere marktallocatie investeert de Trust in zowel concessionele als marktrente-impactinvesteringen. Geloofsconsistente beleggingsrichtlijnen worden toegepast bij het identificeren van geschikte publieke en private marktinvesteringen, evenals het opnemen van passende bescherming via de beleggingsbeheer- en sideletter-overeenkomsten. De richtlijnen raken belangrijke aandachtsgebieden, waaronder, maar niet beperkt tot, levensethiek, mensenrechten, inheemse gemeenschappen, klimaatverandering, militaire wapens, tabak, toeleveringsketen, bestuur en het milieu. Rufus heeft vanaf de oprichting in december 1990 verschillende functies bij de OIP vervuld. Daarnaast was hij penningmeester-generaal (CFO) van de Missionary Oblates of Mary Immaculate, waar hij toezicht hield op de financiële zaken van de orde en haar verplichtingen in meer dan 65 jaar. landen. Hij heeft een universitair diploma behaald in economie, onderwijsadministratie en theologie. Zijn einddiploma (JD) is afkomstig van Stanford University.

Ds. Séamus Finn, OMIDirecteur OMI JPIC-kantoor  & Chief Faith Consistent Beleggen – OIP Trust 
Fr. Séamus Finn, OMI, is een wereldleider op het gebied van op geloof gebaseerd en sociaal verantwoord beleggen en priester van de Oblaten van de Onbevlekte Maria, een missionaire religieuze congregatie. Hij is de directeur van het Office of Justice, Peace, and Integrity of Creation van de Oblates in de Verenigde Staten en coördineert hun belangenbehartigingswerk ten behoeve van gemarginaliseerde volkeren en gemeenschappen die in armoede leven. Hij was vijf jaar lang voorzitter van de raad van bestuur van het Interfaith Center for Corporate Responsibility en is directeur van Faith Consistent Investing voor de Oblate International Pastoral Investment Trust. Dit laatste omvat een actief aandeelhoudersinvesteringsprogramma voor zowel de Amerikaanse provincie als de congregatie, evenals een aanwezigheid bij internationale instellingen zoals de Wereldbank, het IMF en de VN. Hij is lid van de raden van bestuur van verschillende organisaties die zich richten op rechtvaardigheidsprioriteiten op het gebied van openbaar beleid. Finn is geïnterviewd voor print- en radioshows en is verschenen in tientallen tv-shows, waaronder CNN, CNBC, CBS, PBS, Al Jazeera America, RTE en The Daily Show met Jon Stewart.

Geplaatst in: Homepage Nieuws, Nieuws

Terug naar boven