OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Provinciale boodschap voor het feest van St. Eugene

28 mei 2024

Groeten op het feest van Sint Eugene de Mazenod van de Provinciaal:

          Aan alle gezworen leden van de provincie Verenigde Staten, de delegatie van Zambia, de missie van Baja California, de missie van Turkmenistan, de Men in Formation, Honorary Oblates, Oblate Associates, leden van de Mazenodian Family, werknemers en alle mensen die deze delen in onze bediening. Ik stuur u groeten en zegeningen bij deze vreugdevolle gelegenheid van het feest van Sint Eugene de Mazenod, de stichter van de Missionaire Oblaten van Maria Onbevlekt.

          Op deze dag vieren we het leven en de erfenis van Sint Eugene, een man van ijver, mededogen en moed. Hij wijdde zijn leven aan het prediken van het Evangelie aan de armen en de meest verlatenen en aan het vormen van een gemeenschap van missionarissen die zijn visie en geest deelden. Hij was een man van gebed, met een diepe liefde voor Jezus Christus en zijn Kerk, en een tedere toewijding aan Maria, de Moeder van God. Deze erfenis zet zich vandaag de dag voort in de dienst die wij verlenen aan het volk van God. Ik ben dankbaar voor het geschenk van Sint Eugene, die ons allemaal inspireert om zijn voorbeeld te volgen en zijn missie in onze eigen tijd en plaats voort te zetten.

          Ik ben ook dankbaar voor de gave van ieder van jullie, aangezien we verenigd zijn door hetzelfde charisma en dezelfde oproep tot heiligheid. Wij zijn er trots op deel uit te maken van deze congregatie, die een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst heeft, dankzij uw toewijding en vrijgevigheid, haar leden en medewerkers.

          Terwijl we het feest van Sint Eugene vieren, moedig ik u aan om onze toewijding te hernieuwen om als zijn zonen en dochters te leven en als zijn getuigen en medewerkers te dienen in de wijngaard van de Heer. Ik bid vandaag voor jou en je bedoelingen. Ik bid vooral voor de behoeften van de armen en de gemarginaliseerden, die de voorkeursontvangers van onze bediening zijn. Moge de heilige Eugene de Mazenod voor ons bemiddelen, en moge God ons zegenen met zijn genade en vrede.

Met vriendelijke groeten in Jezus Christus en Maria,
Ds. Raymond Cook, OMI Provinciale Provincie van de Verenigde Staten

DOWNLOAD FEESTDAGBERICHT 2024

Terug naar boven