OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Betrokken Eco-Elders bij The Sarah Community

Juni 5, 2024

Bijgedragen door Zr. Maxine Pohlman, SSND, directeur, Ecologisch leercentrum Lavista

In september 2023 vertegenwoordigde ik La Vista Ecological Learning Center in The Sarah Community, een bejaardentehuis in Bridgeton, Missouri. De leiding luisterde naar bewoners die graag actief wilden worden op milieugebied, en daarom werd ik uitgenodigd om enkele activiteiten van La Vista te delen en hoe deze in hun faciliteit zouden kunnen worden uitgevoerd.

Deze residentie is de thuisbasis van verschillende congregaties van “gepensioneerde” religieuze vrouwen. Met een beetje aanmoediging organiseerden ze zich in drie groepen en begonnen ze regelmatig bijeen te komen. Ze hebben een recyclingprogramma, gebedsmogelijkheden en educatieve programma's opgezet. In mei, slechts acht maanden later, bezocht ik ze opnieuw en hoorde ik van hun prestaties die verbazingwekkend zijn. Ik deel het voortreffelijke werk van de onderwijs groep wat gevolgen had voor de hele inrichting.

Deze vijf zusters uit vier verschillende congregaties vertoonden maandelijks films voor het hele huis, waaraan vaak wel veertig mensen deelnamen. Ze vertelden de activiteitendirecteur dat ze de voorkeur gaven aan educatieve documentaires boven amusementsvideo's, en gaven haar goed onderbouwde suggesties. Ze volgden elke film met discussie en actieplannen. Hier is een greep uit hun aanbod.

Na het bekijken van de Onze weg naar uitsterven eten over plastics in ons voedsel, en Plastic mensen over de dreiging van microplastics voor de menselijke gezondheid hadden zij een ontmoeting met vertegenwoordigers van Food Service. Ze deelden een infographic van de American Heart Association plantaardige eiwitbronnen, met het verzoek om deze opties in de eetkamer aan te bieden, waarbij ze zeggen dat ze ook de voorkeur geven aan geroosterd voedsel boven “gecremeerd”! Ze meldden dat ze sindsdien meer van deze opties op het menu hebben gezien. Ze ontmoedigden ook het gebruik van piepschuim en ander plastic in de eetkamer. Food Service is ook naar deze verzoeken gaan luisteren.

Het volgende doel van de groep is een ontmoeting met vertegenwoordigers van Republiek, het afvalverwerkingsbedrijf, om een ​​manier aan te vragen om het overvloedige karton dat zij in hun fabriek zien worden gebruikt, te recyclen. Er groeit geen gras onder de voeten van deze betrokken eco-ouderlingen.

Terugkijkend op de prestaties van dit team zei een zuster: “Dit is een fantastische bijdrage geweest aan het hele huis, waarbij ons lichaam en onze ziel zijn veranderd!” Amen, zusters!!!

 

Terug naar boven