OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Reflectie op de Laudato Si-excursie in juni met OMI-beginners

8 juli 2024

Door zr. Maxine Pohlman, SSND

Een van de belangrijke thema’s die door de encycliek heen lopen, is onderlinge verbondenheid. In paragraaf 92 lezen we: “We kunnen onszelf nauwelijks als volledig liefdevol beschouwen als we enig aspect van de werkelijkheid negeren: 'Vrede, gerechtigheid en het behoud van de schepping zijn drie absoluut onderling verbonden thema's, die niet gescheiden en individueel behandeld kunnen worden zonder opnieuw in reductionisme te vervallen. '”

Om dit thema te verkennen leek het passend om een ​​virtueel bezoek te brengen aan Seamus Finn, OMI, die jarenlang directeur is geweest van het Office of Justice, Peace, and the Integrity of Creation (JPIC) voor de Amerikaanse provincie.

Tijdens ons gesprek met hem bracht pater Seamus ons in verband met de geschiedenis van Oblaten, die inhoud gaf aan het JPIC-kantoor en zijn vele jaren van bediening voor de Amerikaanse provincie. Hij liet ons zien hoe het Bureau werkt op het niveau waar wetten worden gemaakt om niet alleen het licht van het Evangelie op wereldkwesties te laten schijnen, maar ook om impact te hebben!

We leerden dat in 1992 de zinsnede integriteit van de schepping werd voor het eerst gebruikt in de Oblatenwereld, samen met het idee van ecologische roeping en de aanmoediging om voor het milieu te zorgen. Vanaf die tijd werd de integriteit van de schepping onderdeel van het zendingsleven en -werk van OMI.

De brede kennis van pater Seamus op het gebied van financiën, justitie en ecologie, samen met zijn ervaring met het bezoeken van vele landen over de hele wereld waar OMI ministers waren, opende onze ogen voor het belang van het delen van jezelf op vele niveaus, en netwerken zowel lokaal als mondiaal.

We waren dankbaar dat we deze Oblate hadden ontmoet die een positieve impact op onze wereld heeft gehad!

Terug naar boven