OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Stop met rekening van gierfondsen ondersteund door brede Array of Faith Groups en NGO's

Augustus 21st, 2009

vflogoHet Oblate JPIC Office heeft zich aangesloten bij een breed scala van geloofsgroepen en niet-gouvernementele organisaties bij het sturen van een brief aan Amerikaanse congresvertegenwoordigers met het verzoek om hun steun voor de Stop Vulture Funds Act. Dit is nieuw geïntroduceerde wetgeving die ervoor zou zorgen dat gierfondsen (vaak een soort hedgefonds) deze buitensporige winst niet ten koste van arme landen die worstelen met de schuldenlast.

Lees de brief hier.

'Vulture Fund' is een naam die wordt gegeven aan een bedrijf dat winst wil maken door schulden op te kopen die in gebreke blijven op de secundaire markt voor centen van de dollar, en vervolgens het land voor de rechter dagen voor Amerikaanse of Europese rechtbanken zodra de crediteurenlanden de schulden kwijtschelden ze door een worstelend land. Naarmate de waarde van de resterende schuld stijgt, kan het Gierenfonds vaak tot tien keer de aankoopprijs recupereren.

Sommige gierenfondsen richten zich op falende bedrijven, maar de campagne 'gierenfondsen' is gericht op bedrijven die zich richten op de staatsschulden van verarmde landen.

Meer informatie over de campagne voor gierfondsen

Terug naar boven