OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Eco-Tips voor de feestdagen

December 10th, 2010

We hebben een nieuwe Eco-Tips-pagina op deze site. Het wordt wekelijks bijgewerkt en bevat suggesties om ons dagelijks leven milieuvriendelijker en leuker te maken! Bezoek de Eco-Tips-pagina in Engels en in Spaans.

Onze dank voor deze wekelijkse berichten gaat uit naar een toegewijde parochiaan in de Oblate parochie van Mary Immaculate in Pacoima, Californië! Deze wekelijkse tips worden afgedrukt in het zondagsbulletin in die parochie. Voel je vrij om ze te gebruiken voor je kerk.

Overweeg ervaringen te geven in plaats van dingen:

Als we het vakantieseizoen ingaan, trekken consumenten massaal naar winkelcentra, warenhuizen en verkooppunten om naar dat perfecte geschenk te zoeken, die ene kaart die alles zegt, die boom om alle bomen te beëindigen. Maar terwijl we feesten, geschenken geven, versieren en reizen, verbruiken we ook veel middelen en genereren we veel verspilling. Een recent rapport meldde dat de hoeveelheid huishoudelijk afval in de Verenigde Staten over het algemeen met 25 procent toeneemt tussen Thanksgiving en Nieuwjaarsdag, van 4 miljoen ton tot 5 miljoen ton.

Denk na over wat u kunt doen om de impact van de vakantie op aarde te stoppen. De mensen van wie we houden zullen het meest genieten van tijd met ons doorbrengen; denk na over hoe je dit zou kunnen doen in plaats van meer dingen te kopen.

Denk bij het versieren van deze kerst groen:

  • Decoreer met meer energiezuinige LED's (light emitting diodes) strings in plaats van de grotere, ouderwetse lichten. En zorg ervoor dat je ze alleen inschakelt als er iemand in de buurt is om ze te waarderen.
  • Verpak cadeaus met oude kranten of papieren zakken. Wees creatief. Gebruik kranten of kleurrijke pagina's uit tijdschriften en hang ze een kerstversiering op. Je kunt ook cadeautjes in een mooie sjaal inpakken en de verpakking onderdeel maken van het heden.
  • Voorkom papier met folie en plastic, omdat deze meer bronnen gebruiken in het productieproces.
  • Wanneer u niet geniet van een vuur in uw open haard, sluit u de schoorsteen en blokkeert u de haard om warmteverlies te voorkomen.

Groen je vakantie en elke dag:

  • Carpoolen wanneer je gaat winkelen.
  • Neem je eigen tassen mee.
  • En het belangrijkste is dat je geen voedsel verspilt. Bewaar de plastic containers en potten uit het voedsel dat je koopt en gebruik ze om voedsel te sparen of om de restjes uit een restaurant te halen.

Terug naar boven