OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

VN-rapport over vrijgelaten oorlogsmisdaden in Sri Lanka

April 26, 2011

Het panel van deskundigen dat is ingesteld om secretaris-generaal Ban Ki-moon te adviseren over verantwoordingskwesties met betrekking tot de laatste stadia van het conflict in Sri Lanka heeft geloofwaardige berichten gevonden over oorlogsmisdaden gepleegd door zowel de regering als de Tamil-rebellen en roept op tot echte onderzoeken naar de beschuldigingen, volgens a verslag volledig vrijgelaten door de secretaris-generaal gisteren.

Volgens een verklaring uitgegeven door de woordvoerder van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon:

“De Verenigde Naties hebben vandaag het adviesrapport van het deskundigenpanel van de secretaris-generaal over de verantwoordingsplicht met betrekking tot de laatste fasen van het decennialange gewapende conflict in Sri Lanka openbaar gemaakt, dat hem op 12 april 2011 is voorgelegd. Het besluit om het rapport vrij te geven, werd opgesteld uit een kwestie van transparantie en in het bredere algemeen belang. "

“Het rapport is op 12 april in zijn geheel gedeeld met de regering van Sri Lanka. De secretaris-generaal heeft zich bereid verklaard om naast het rapport de reactie van de regering bekend te maken. Deze uitnodiging werd de hele week door aan de Sri Lankaanse regering gedaan, ook op zaterdag door de secretaris-generaal aan de minister van Buitenlandse Zaken van Sri Lanka. De regering heeft niet gereageerd op dit aanbod, dat niettemin nog steeds van kracht is. "

Lees het volledige rapport ...

Terug naar boven