OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Brede coalitie van beleidsdeskundigen dringt er bij het Congres op aan IMF-hervormingen door te voeren

Maart 11th, 2014

Oekraïne Economie en Amerikaans leiderschap op peil

0013729e42ea0b75991708190-beleidsexperts, bedrijfs- en academische leiders, en voormalig senaat-bevestigde aangestelden die verantwoordelijkheden hadden voor het toezicht op organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank, hebben gisteren een uniforme boodschap aan het Congres afgeleverd: voer onmiddellijk IMF-hervormingswetgeving uit. Fr. Seamus Finn, OMI ondertekende de brief namens de Missionary Oblates of Mary Immaculate. De Oblates hebben lang ondersteund Nieuwe regels voor wereldwijde financiering, dat werkt voor fundamentele hervormingen bij het IMF.

De breed opgezette tweepartijenbrief aan spreker Boehner en Majority Leader Reid komt op een moment dat het Congres een $ 1 miljard bilateraal noodhulppakket voor Oekraïne overweegt om het land te helpen zijn economie te stabiliseren tijdens zijn crisis met Rusland. Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen, Robert Menendez (D-NJ) en Rank Member Bob Corker (R-TN) toonden de vooruitziende blik en het gezamenlijke leiderschap om sterk op de crisis in Oekraïne te reageren door de Oekraïense noodrekening in te voeren, die de IMF-hervormingswetgeving voor quota omvat. Oekraïne zoekt ook rechtstreeks hulp van het IMF.

Treasury Under Secretaries Tim Adams, David McCormick, David Mulford en Jeffrey Shafer, en vijf IMF Executive Directors die onder Republikeinse Administraties dienden, naast andere voormalige hoge regeringsfunctionarissen, steunen de hervormingswetgeving van het IMF. “Het IMF heeft een cruciale rol gespeeld in de wereldwijde aanpak van recente financiële crises en bij het navigeren door de wereldeconomie door ernstige bedreigingen. Terwijl de Verenigde Staten op weg zijn naar herstel, blijven er bedreigingen bestaan… en het IMF is opgeroepen om de hervormingen in Oekraïne te steunen. In tijden als deze is een financieel versterkt en hervormd IMF in het belang van de VS, ”merkt de brief op.

In de brief wordt erop gewezen dat "het IMF de leidende internationale instelling is die zich toelegt op het bevorderen van de Amerikaanse doelstellingen om wereldwijde groei, financiële stabiliteit en gezond economisch beleid te bevorderen." Het impliceert dat de integriteit van het IMF als mondiaal bestuursforum, evenals de geloofwaardigheid van de Verenigde Staten op het wereldtoneel, zou afnemen zonder sterk Amerikaans leiderschap in het IMF.

“Extra quota-middelen voor het IMF zijn essentieel om zijn centrale rol in een mondiaal financieel systeem te behouden waarvan de Verenigde Staten profiteren. Herschikking van IMF-quota-aandelen, terwijl de Amerikaanse invloed in het IMF behouden blijft, zal het IMF in staat stellen te reageren op verschuivingen in de wereldeconomie, door opkomende machten dieper bij de instelling te betrekken en hun terugtrekking te voorkomen ”, merkt de brief op.

Alle andere belangrijke landen, inclusief die in de G-20, hebben de 2010-hervormingen geratificeerd waarover is onderhandeld met substantieel Amerikaans leiderschap. Amerikaanse vertragingen hebben echter verhinderd dat de quota- en bestuurlijke hervormingen van kracht werden, waardoor de Amerikaanse geloofwaardigheid en invloed in het IMF en de G-20 werd ondermijnd. De ondertekenaars van deze brief sporen het Congres aan om deze gelegenheid te grijpen om het Amerikaanse leiderschap te versterken, zowel ten aanzien van Oekraïne als de wereldeconomie.

De brief werd gezamenlijk verspreid door New Rules for Global Finance en The Bretton Woods Committee. De volledige tekst van de brief is te vinden hier.

Terug naar boven