OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Pollinator Garden geplant bij het Oblate Ecological Initiative

November 2nd, 2014

Viering als het planten klaar is!

Viering als het planten klaar is!

Het Oblate Ecological Initiative heeft onlangs een Permaculture / Hugelkultur workshop gehouden ter voorbereiding op de installatie van een bestuiversterras. De bestuivertuin werd vervolgens geïnstalleerd met behulp van het concept van Hugelcultur. De Oblate-novicen hielpen bij het graven en planten.

HUGELKULTUR: Wat is het?

Hugelkultur is een Duits woord dat 'terpcultuur' betekent. Hügelkultur kopieert het natuurlijke proces van ontbinding dat zich voordoet op bosbodems. Bomen die in een bos vallen, worden vaak als sponzen, rotten en leveren voedingsstoffen en water aan zaailingen. Het water wordt langzaam weer in het milieu teruggezet, wat de nabijgelegen planten ten goede komt.

Het proces omvat het graven van een greppel, het plaatsen van rottende boomstammen en takken, en het vervolgens te bedekken met organische materie die in uw gebied te vinden is, zoals takken, twijgen, boomstammen, rottende bladeren, dennennaalden, stro, uw eigen compost en uiteindelijk aarde.

VOORDELEN

Er zijn veel voordelen voor Hugelkultur, waardoor het een duurzaam proces wordt. Omdat de heuvel water levert voor de planten is het vaak niet nodig om water te geven. De heuvel gaat vele jaren mee en als het hout uiteenvalt, verandert het in humus en behoudt het eigenlijk meer water. Deze bedden kunnen het groeiseizoen met een maand of zo verlengen, omdat de ontbinding warmte creëert die het bed warmer houdt tijdens de koudere maanden. Een ander voordeel is dat er geen materialen hoeven te worden gekocht, omdat de heuvels kunnen worden gemaakt van natuurlijke materialen in uw omgeving. Het is een nuttige manier om ongewenste houtachtige organische stoffen af ​​te voeren. U kunt energie besparen die zou worden gebruikt bij het afvoeren ervan.

Hugelkultur is een belangrijk onderdeel van duurzame, kunstmestvrije landbouw.

Alsjeblieft zie hier voor een volledig rapport op de workshop en aanplant.

Terug naar boven