OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Filippijnse counterinsurgency op Mindanao brandstof civiele verplaatsing

Maart 26th, 2015

mindanao-e1426949495827

Dorpelingen die de vluchtelingencentra van de vechtende menigte ontvluchten.
(Photo Credit: www.icrc.org)

Humanitaire organisaties worstelen om het hoofd te bieden aan een groeiend aantal ontheemde mensen door te vechten tussen regeringstroepen en een opstandige moslimgroep op het zuidelijke Filippijnse eiland Mindanao.

Het VN-vluchtelingenagentschap, UNHCR, zegt meer dan dat 120,00 onderdak heeft gezocht in openbare gebouwen of informele kampen sinds de gevechten in januari tussen regeringstroepen en rebellen van de Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF), een splintergroep van de separatistische Moro Islamic Liberation Voorkant (MILF). Het verstrekken van voedsel, water en latrines blijkt een groot probleem te zijn. Ondertussen hebben de gevechten de rijstoogst verstoord, wat zal leiden tot verdere voedseltekorten voor getroffen families.

Lees het volledige verhaal op UCANews ...

 

Terug naar boven