OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Afscheid van plastic zakken in Laredo, Texas

April 14, 2015

Laredo, Texas heeft het gebruik van plastic zakken verboden na een bijna decennia lange campagne door gemeenschapsgerichte milieugroepen. Fr. Bill Davis, OMI neemt deel aan deze PSA-video om mensen te waarschuwen voor het verbod, dat op april 30th begint.

Het verbod zal plastic zakken voor eenmalig gebruik met een dikte van minder dan 4 mil verbieden en papieren zakken voor eenmalig gebruik met een standaardwaarde van minder dan 30-pond. Er zijn uitzonderingen gemaakt voor restaurants, fastfoodbedrijven, vleesproducten, stomerijen, kranten, non-profitorganisaties en voedingsmiddelen die gekoeld of bevroren zijn.

Elk jaar verbruikt Laredo - een stad van ongeveer 240,000-mensen - volgens schattingen van steden gemiddeld 120 miljoen plastic tassen. De stad is bezaaid met plastic zakken en ze hebben een groot probleem veroorzaakt voor de kreken van de stad en de afwateringskanalen, evenals de Rio Grande, de enige bron van drinkwater van de stad.

Het Rio Grande International Study Centre (RGISC), een non-profitorganisatie die samenwerkt met de Oblates in Laredo en nu het JPIC Office, leidde de inspanningen om de lokale waterwegen op te ruimen.

 

Terug naar boven