OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

US Oblate Novices steunen Garden Fundraiser & Concert in La Vista

18 juli 2017

 Foto's van de 2017 Pollinator Garden Fundraiser / Concert, Godfrey, IL
(Met dank aan Fr. Jack Lau, OMI)

La Vista maakt deel uit van Oblate Ecological Initiative, een ministerie van de inspanningen van de US Oblates Province op het gebied van prioriteit voor de integriteit van de schepping.

De tuin van de bestuiver is een van de drie restauratieprojecten van La Vista. Het doel is om de bedreigingen voor de monarchvlindermigratie te compenseren, het hele seizoen door een gevarieerde voedselbron te verzekeren en herbicidenvrije nectar te leveren voor een verscheidenheid aan bestuivers.

De bestuiftuin is in 2014 aangelegd als reactie op bedreigingen voor de migratie van de monarchvlinder en het instorten van de bijenkolonie. Vrijwilligers wiedden en zaaiden een oppervlakte van 6,000 vierkante meter. Een Eagle Scout-troep maakte vier banken voor de tuin. De tuin wordt elk jaar verder ontwikkeld.

Omdat bestuivers verantwoordelijk zijn voor elke derde hap eten die we eten en omdat hun verdwijning een gat in het ecosysteem creëert, beschouwen we deze inspanning als een belangrijke bijdrage aan de integriteit van de schepping. 

Monarchvlinders zijn migranten die van het noorden naar Mexico en terug jaarlijks reizen.

Lees meer over het werk van het Oblate Ecological Initiative op http://www.lavistaelc.org/

Terug naar boven