OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

2017 Vredesdag: Together for Peace: respect, veiligheid en waardigheid voor iedereen

Oktober 6th, 2017

2017 Thema van de VredesdagSamen voor vrede: respect, veiligheid en waardigheid voor iedereen

September 21 van elk jaar werd waargenomen als de Internationale Dag van de Vrede.  Wereldvrededag, die in 1981 werd ingesteld door een resolutie van de Verenigde Naties, is bedoeld om de hele mensheid een wereldwijd gedeelde datum te bieden om zich in te zetten voor vrede boven alle verschillen en om bij te dragen aan het opbouwen van een cultuur van vrede. Het thema voor Wereldvrededag 2017 is “Samen voor vrede: respect, veiligheid en waardigheid voor iedereen. Dit thema weerspiegelt de geest van de SAMEN campagne, een wereldwijd initiatief gelanceerd tijdens de  VN-top voor de Vluchtelingen en Migranten op 19 september 2016 door het systeem van de Verenigde Naties in samenwerking met de 193 lidstaten en alle belanghebbenden ter ondersteuning van diversiteit, non-discriminatie en acceptatie van vluchtelingen en migranten.

Hieronder vindt u de boodschap van de secretaris-generaal van de VN op Wereldvrededag 2017;

“Op de Internationale Dag van de Vrede staan ​​we stil bij de wrede prijs van oorlog. Geruïneerde scholen. Gebombardeerde ziekenhuizen. Gebroken gezinnen. Vluchtelingen op zoek naar hoop. Landen in crisis. De Verenigde Naties zijn geboren uit een verschrikkelijke Wereldoorlog. Onze missie is om te werken aan vrede - elke dag en overal. Geen enkel groepsbelang, nationale ambitie of politiek verschil mag de vrede in gevaar brengen. 

Op deze internationale dag roepen we op tot een wereldwijd staakt-het-vuren. We moeten nooit - nooit - stoppen met aandringen op een einde aan gewapende conflicten. Vrede is het recht en de wens van alle mensen.

Het is de basis voor vooruitgang en welzijn - gelukkige kinderen, bloeiende gemeenschappen en vreedzame, welvarende landen. Laten we beloven samen te werken - vandaag en elke dag - voor de vrede waar we allemaal naar verlangen en die we verdienen. "

Bekijk het UNSG-bericht op 2017 World Peace Day: http://bit.ly/2x2eDsY

Bekijk het PeaceChannel:  http://bit.ly/2cRy3Zj

 

 

 

 

 

Geplaatst in: Problemen, Nieuws, Vrede

Terug naar boven