OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Materialen voor de aankomende bisschoppensynode voor het Pan-Amazonegebied

Juli 3rd, 2019

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Een speciale vergadering is aangekondigd in een bulletin uitgegeven door het Vaticaan: “In overeenstemming met de proclamatie door paus Franciscus op 15 oktober 2017, werd de speciale vergadering van de bisschoppensynode bijeengeroepen om na te denken over het thema: nieuwe paden voor de Kerk en voor een Integrale Ecologie, vindt plaats in oktober 2019. Er moeten nieuwe wegen voor evangelisatie worden uitgestippeld voor en met het volk van God dat in deze regio leeft: inwoners van gemeenschappen en plattelandsgebieden, van steden en grote metropolen, mensen die aan rivieroevers leven, migranten en ontheemden, en vooral voor en met inheemse volkeren. "

Ter voorbereiding van de synode, Fr. Séamus Finn, OMI, directeur van OMIUSA JPIC, heeft de volgende bronnen verzameld.

De volgende drie bronnen (1-artikel en 2-video's) zijn uitstekende bronnen als we de laatste fase van voorbereiding voor de komende synode ingaan; "Amazonia, nieuwe wegen voor de kerk en voor een integrale ecologie " 

  • De 'love-the-nature'-film is een zeer aantrekkelijke en boeiende meditatie over het verhaal van de kosmos en hoe we de cirkel rond zijn gekomen om de lessen van de natuurlijke wereld te absorberen en voort te bouwen op die inzichten door ons onderzoek en onze verbeeldingskracht: https://uplift.tv/2019/love-thy-nature/ 
  • De PBS-video vertelt het verhaal van de bio-regio van het Amazonegebied en zijn inwoners en waarom we heel voorzichtig moeten zijn in de keuzes die we maken over de toekomst ervan: https://www.pbs.org/video/the-amazon-xs6uil/

 

Terug naar boven