OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Paus Franciscus en wereldleiders roepen op tot inclusieve economie

Februari 5th, 2020

Paus Francis richtte zich tot een kleine groep van ministers van Financiën, het hoofd van het IMF, en merkte op dat economen aandringen op het creëren van een nieuw mondiaal schulden- en belastingbeleid dat ongelijkheid kan verminderen en armoede kan beëindigen.

"Paus Franciscus beweert dat leven in een wereld met zoveel rijkdom, terwijl er zoveel armoede is, zondig is", verklaarde OMI JPIC-partner Eric LeCompte, die de religieuze ontwikkelingsgroep Jubilee USA leidt. LeCompte is lid van de financiële expertgroepen van de Verenigde Naties. "Ongelijkheid en extreme armoede zijn het resultaat van het huidige schuld- en belastingbeleid dat rijkdom in te weinig handen concentreert."

 

Het seminar op hoog niveau, Nieuwe vormen van solidariteit Op weg naar broederlijke inclusie, integratie en innovatieseminarie, werd georganiseerd door de Pauselijke Academie voor Sociale Wetenschappen en gehouden in de historische Casina Pio IV. 

Tijdens het evenement moedigde Kristalina Georgieva, die aan het hoofd van het IMF staat, belastingontduiking en -ontduiking aan. Nobelprijswinnaar, Joseph Stiglitz en de Argentijnse minister van Economie, Martin Guzman, vertelden over de diepe behoefte aan een wereldwijd faillissementsproces om financiële en schuldencrises te voorkomen. Lees meer over de vergadering op De website van Jubilee USA.

Terug naar boven