OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Laudato Si '@ 5: Reflect, Pray & Take Action, 16-24 mei 2020

15 mei 2020

Foto met dank aan stokpic, Pixabay

Laudato Si ': Over zorg voor ons gemeenschappelijk huis werd eind mei 2015 uitgebracht. Missionaris Oblates JPIC sloot zich aan bij de katholieken om Laudato Si 'te verwelkomen en heeft sindsdien gewerkt om de thema's te integreren in ons justitie- en vredeswerk. Terwijl we het vijfjarig jubileum van de encycliek observeren, nodigen we u uit om met ons mee te doen terwijl we nadenken over enkele van de thema's van de encycliek.

De ecologische crisis, schreef paus Franciscus, is een oproep tot diepgaande innerlijke bekering - om onze relaties met God, elkaar en de geschapen wereld te vernieuwen - De lessen van de wereldwijde financiële crisis zijn niet verwerkt, en we leren maar al te langzaam de lessen van verslechtering van het milieu. (# 109)

Laudato Si ': Slecht en kwetsbaar

“De armste gebieden en landen zijn minder goed in staat nieuwe modellen te gebruiken om de milieu-impact te verminderen, omdat ze niet de middelen hebben om de nodige processen te ontwikkelen en hun kosten te dekken. We moeten ons ervan bewust blijven dat er met betrekking tot klimaatverandering verschillende verantwoordelijkheden zijn ”(# 52)

  • Hoe noemen voorkeursopties voor de armen en kwetsbaren ons om te reageren op Laudato Si '? 

Laudato Si ': Wereldwijde solidariteit

“Onderlinge afhankelijkheid verplicht ons om te denken aan één wereld met een gemeenschappelijk plan… Een wereldwijde consensus is essentieel om de diepere problemen aan te pakken, die niet kunnen worden opgelost door eenzijdige acties van individuele landen. Een dergelijke consensus zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot het plannen van een duurzame en gediversifieerde landbouw, het ontwikkelen van hernieuwbare en minder vervuilende vormen van energie, het aanmoedigen van een efficiënter energiegebruik, het bevorderen van een beter beheer van mariene en bosrijke hulpbronnen en het waarborgen van universele toegang tot drinken water." (# 164)

  • Hoe toon je solidariteit met mensen in je gemeenschap en over de hele wereld?

Laudato Si ': Algemeen goed

'Het idee van het algemeen welzijn strekt zich ook uit tot toekomstige generaties. De wereldwijde economische crises hebben pijnlijk duidelijk gemaakt wat de nadelige gevolgen zijn van het negeren van onze gemeenschappelijke bestemming, die degenen die na ons komen niet kan uitsluiten. We kunnen niet meer spreken van duurzame ontwikkeling, afgezien van intergenerationele solidariteit ”(# 159)

  • Met wie ben je geroepen om te praten over de toekomst van het gemeenschappelijke huis? Paus Franciscus roept op tot dialoog met iedereen. Wie moet worden opgenomen?

Vind hier meer manieren over hoe u dat kunt Denk na, bid en Kom in actie om de 5e te vieren verjaardag van Laudato Si '. 

 

Terug naar boven