OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Wereldwaterdag viert water en bewustzijn van de wereldwijde watercrisis: door emeritus bisschop, Michael D. Pfeifer, OMI

Maart 30th, 2022

Ontworpen door Freepik (http://www.freepik.com)

Wereld Water Dag, 22 maart richt zich op het meest essentiële element van al het leven, namelijk water. De waarde van water is veel meer dan zijn prijs - water heeft een enorme en complexe waarde voor al onze huishoudens, voedsel, cultuur, gezondheid, onderwijs, economie en de integriteit van onze natuurlijke omgeving.

Wereld Water Dag is een jaarlijkse Observance van de Verenigde Naties, gestart in 1993 en richt zich op het belang van water. Wereldwaterdag viert water en verhoogt het bewustzijn van de 2 miljard mensen die leven zonder toegang tot water. Het gaat om het ondernemen van actie om de wereldwijde watercrisis aan te pakken. Het thema van Wereldwaterdag 2022 is GRONDWATER – HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR MAKEN. Grondwater is onzichtbaar, maar de impact ervan is overal zichtbaar. Bijna al het vloeibare water ter wereld bevindt zich onder de grond. Waterdag is om te inspireren tot actie voor duurzame ontwikkeling: Water en sanitatie voor iedereen in 2030.

We houden van water en het spreekt vanzelf dat we van onze planeet houden, dus Wereldwaterdag is niet alleen een viering van water, maar een wereldwijde herinnering dat water en klimaatverandering onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Water wordt extreem bedreigd door een groeiende bevolking, toenemende eisen van landbouw en industrie en de verslechterende impact van klimaatverandering. Volgens de VN zijn er 129 landen die niet op schema liggen om de watervoorraden tegen 2030 duurzaam te beheren en moet het huidige tempo van vooruitgang worden verdubbeld. Lees de volledige verklaring.

Terug naar boven