OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

2022 Earth Day: Moeder Aarde schreeuwt om hulp

April 20, 2022

BISSCHOP MICHAEL PFEIFER, OMI
Emeritus bisschop van het bisdom San Angelo


     

Op Wereld Aarde Dag, die we jaarlijks op 22 april vieren, roept "Moeder Aarde" om hulp aan al haar "kinderen", alle bewoners van de planeet om dringend voor haar te zorgen en de schade te herstellen die aan de aarde wordt toegebracht , die paus Franciscus "Ons gemeenschappelijk huis - onze moeder roept vanwege de schade die we haar hebben aangedaan door ons onverantwoordelijk gebruik en misbruik van de goederen waarmee God haar heeft begiftigd". De aarde kan inderdaad een 'moeder' worden genoemd, omdat ze voorziet in wat we nodig hebben om te leven.

           Afbeelding ontworpen door Freepik

Earth Day is een tijd om het prachtige geschenk van planeet aarde te waarderen en om onszelf, iedereen over de hele wereld, te verplichten om haar voortbestaan ​​in de toekomst te verzekeren. Het thema van Earth Day 2022 is “Investeren in onze planeet”. Samen moeten alle naties van de wereld inderdaad veel meer tijd, moeite en middelen in onze aarde investeren om een ​​groene, gezonde, rechtvaardige en welvarende toekomst te verzekeren. Meer dan ooit moeten we moedig handelen, breed innoveren en rechtvaardig implementeren. We zullen allemaal bedrijven, regeringen van de wereld, kerken, scholen, alle burgers, zowel jong als oud, nodig hebben om dit te bereiken.

LEES DE VOLLEDIGE VERKLARING

 

 

 

Terug naar boven