OMI JPIC-logo

Justice, Peace & Integrity of Creation

Missionaris Oblaten van Maria Onbevlekt  Provincie van de Verenigde Staten

OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Brief van de generaal-overste voor het feest van St. Eugene De Mazenod

19 mei 2022

"Wij zijn pelgrims, reizen met levendige hoop en een diepe gemeenschap"

Beste Broeder Oblaten, en al onze Zusters, Broeders en Jongeren die het Oblaten-charisma beleven,

Het leven en het charisma van St. Eugene blijven vele duizenden mannen, vrouwen en jonge mensen inspireren om heiligheid te zoeken en te leven als missionarissen over de hele wereld. Laten we bij het vieren van het Hoogfeest van St. Eugene danken voor de genade van het Oblaten-charisma, een echte uitdrukking van het Evangelie. Op onze feestdag zijn Oblaten in moeilijke omstandigheden erg aanwezig in ons hart en in onze gedachten. We gedenken in gebed de Oblaten en het volk van Oekraïne die zoveel lijden onder de oorlog die Rusland heeft uitgelokt. Ik wil iedereen bedanken die zeer genereus heeft gegeven om Oekraïne te helpen, en ook voor het hulpwerk dat rechtstreeks en constant door de Oblaten van Polen wordt gedaan. 

In deze brief voor de feestdag van onze Stichter wil ik uw aandacht vragen voor vier belangrijke komende gebeurtenissen van de congregatie. De eerste van deze evenementen die plaatsvinden is de "Week van Gebed voor Oblaten Roepingen" vanaf de feestdag van de stichter, 21 meist, naar het feest van de zalige Joseph Gerard, 29 meith. De middelen voor deze gebedsweek zijn voorbereid door de Interne Vormingscommissie van de Rijksoverheid. Ze zijn beschikbaar in drie talen en kan worden gedownload van de OMI-website.     

Lees de volledige brief van de overste op: De website van OMIWORLD

 

Terug naar boven