OMI JPIC-logo

Justice, Peace & Integrity of Creation

Missionaris Oblaten van Maria Onbevlekt  Provincie van de Verenigde Staten

OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Wereldreligieuze reizen naar Oekraïne

3 Juni 2022

Onze collega's van de Interreligieuze Coalitie in Washington hebben een delegatie van religieuze leiders georganiseerd om gebedsvolle solidariteit met het volk van de Oekraïne te betuigen!

Houd ze alsjeblieft in je gebeden terwijl ze deze pelgrimstocht maken !! – Fr. Séamus P. Finn, OMI

Religieuze wereldleiders reizen in nood op missie voor rechtvaardige vrede om te bidden in Kiev (24-25 mei 2022) 

WARSCHAU, POLEN– Een hoog niveau delegatie van religieuze leiders zal naar Kiev reizen voor een noodinterventie om bij te dragen aan het beëindigen van de agressie tegen Oekraïne, de bombardementen op Oekraïense steden, en om te bidden voor een rechtvaardige vrede. De leiders ontmoeten elkaar in Warschau, Polen, en reizen 14 uur per bus naar Kiev, Oekraïne, op 24 mei en keren terug naar Warschau op 26 mei.

In maart deed burgemeester Vitali Klitschko van Kiev, de belegerde hoofdstad van Oekraïne, een oproep aan de religieuze leiders om naar Kiev te komen: “Ik doe een beroep op de spirituele leiders van de wereld om een ​​standpunt in te nemen en de morele functie op zich te nemen die op hen rust, en trots de verantwoordelijkheid van hun religies voor vrede op zich te nemen”, zei Klitschko. “ … Kom naar Kiev om hun solidariteit met het Oekraïense volk te tonen. Om hun medeleven te tonen en samen te werken in een geest van harmonie die mijn land en de hele wereld nodig hebben. Laten we van Kiev de hoofdstad maken van menselijkheid, spiritualiteit en vrede.”

In mei hebben religieuze leiders van over de hele wereld het pleidooi van Klitschko beantwoord. Meer dan een dozijn leiders en gelovige mensen van de grote wereldreligies zullen op dinsdag 24 mei in Kiev aankomen om te bidden, pastorale begeleiding te geven en humanitaire hulp uit te delen, evenals belangrijke ontmoetingen met vredestichters, religieuze leiders en politieke leiders. leiders. LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL @ OMIUSA.ORG

 

Geplaatst in: Homepage Nieuws, Nieuws

Terug naar boven