OMI JPIC-logo

Justice, Peace & Integrity of Creation

Missionaris Oblaten van Maria Onbevlekt  Provincie van de Verenigde Staten

OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Synodaliteit en Oblaten in de VS, deel twee

Juni 17, 2022

Door Jim Brobst, OMI en Paul Hughes, OMI, Inleiding door Harry Winter, OMI

In onze eerste aflevering vermeldden we hoeveel St. Eugene synodaliteit leefde, ook al heeft hij het woord misschien niet gebruikt (Synodaliteit en de Oblaten: deel 1). Omdat de kern van synodaliteit missie is, kijkt St. Eugene over onze schouders als we investeren in synodaliteit.

Michael Hughes, OMI, van de Anglo-Irish Province documenteerde dit toen hij het bezoek van St. Eugene aan Engeland in 1850 beschreef. "Vandaag zouden we zeggen dat hij de Oblate-missie goed en echt op het synodale pad had gezet" (blz. 14, Oblaten verbindingen, mei 2022, #54). Hughes legt uit hoe St. Eugene 'zijn mannen verzamelde en een opvallende indruk van genadige adel maakte op de verschillende hoogwaardigheidsbekleders die hij heeft ontmoet' (p. 15). "genadige adel” hielp hem het klerikalisme te overwinnen en gelijkelijk samen te werken met leken en geestelijken.

Washington, DC, Oblate Residence, Jim Brobst, OMI

vr. Jim Brobst, OMI

Op 12 mei kwamen 8 van de 12 Oblaten die in Washington, DC woonden, bijeen om synodaliteit te bespreken ... en ik leidde onze discussie. Hoewel onze gemeenschapsdiscussie vaak nogal intellectueel en historisch was, hadden we ook enkele sterke momenten van persoonlijke onthulling. Het feit dat we iets anders dan zaken te bespreken hadden, was op zich al het leukste van de bijeenkomst! We zijn vaak goed in de administratieve/noodzakelijke zakelijke kant van missie, maar minder in de diepte van de gemeenschap die deel uitmaakt van missie. Deze discussie gaf ons de kans om dieper te gaan dan we normaal doen.

Op 14 mei nam ik onze samenvatting mee naar de bijeenkomst op het niveau van het aartsbisdom, in de parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Ongeveer vijfenzestig mensen waren aanwezig, waaronder kardinaal Gregory, leken, religieuzen en predikanten. De verslaggevers varieerden van Zr. Jeannine Gramick, jarenlang verdediger van LGBTQ binnen de kerk, tot voorstanders van de Latijnse mis. Er was een behoorlijke diversiteit in leeftijden, etniciteit, cultuur en opleiding onder de aanwezigen.

Bezoek OMIUSA.ORG om het volledige artikel te lezen.

 

Geplaatst in: Homepage Nieuws, Nieuws

Terug naar boven