OMI JPIC-logo

Justice, Peace & Integrity of Creation

Missionaris Oblaten van Maria Onbevlekt  Provincie van de Verenigde Staten

OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Geloofsgroepen aan het congres: steun vrede door diplomatie in Oekraïne

11 juli 2022

Foto met dank aan Wilfried Pohnke, Pixabay

Het is meer dan vier maanden geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Als reactie op de verschrikkelijke menselijke tol van deze illegale aanval, sloot OMI JPIC zich aan bij bijna twee dozijn geloofsorganisaties, onder leiding van Vriendencommissie nationale wetgeving, door een brief te sturen naar elk lid van het Amerikaanse Congres waarin de wetgevers worden opgeroepen acties te vermijden die de oorlog in Oekraïne zouden doen escaleren, uitbreiden of verlengen.

De ondertekenaars erkenden de kostbare en gelijkwaardige waarde van elk mensenleven. Zoals in elke oorlog zijn de lasten het zwaarst gevallen op de meest kwetsbare mensen ter wereld. Nu er zoveel levens op het spel staan, dringt de brief er bij het Congres op aan zijn morele plicht te vervullen om al het mogelijke te doen om diplomatieke inspanningen te ondersteunen die stimulansen creëren voor een onderhandelde regeling die nodig is om een ​​rechtvaardige en duurzame vrede te bereiken.

Bezoek Website Vriendencommissie Nationale Wetgeving (FCNL) om de brief aan het Amerikaanse Congres te lezen, de lijst met ondertekenaars te bekijken en een actiewaarschuwing te sturen.

 

 

Terug naar boven